Haberler

Mehmetçikten Bayram Tıraşı

Van'ın Başkale ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Köprüağzı köyünde yaşayan vatandaşlar, Ramazan Bayramı öncesinde köy karakolunda vatani görevi yapan Mehmetçikler tarafından tıraş edildi

ZAFER TAYFUR - Van'ın Başkale ilçesine bağlı Köprüağzı köyünde yaşayan vatandaşlar, Ramazan Bayramı öncesinde köy karakolunda vatani görevi yapan Mehmetçikler tarafından tıraş edildi.

İlçe merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Köprüağzı köyünde konuşlu bulunan jandarma karakol komutanlığında görevli Mehmetçikler, can güvenliğini sağladıkları vatandaşların her türlü gereksinimine de cevap vermeye çalışıyor.

Ramazan Bayramı öncesinde ilçe merkezine gitme imkanı bulamayan vatandaşlar için çalışma başlatan askerler, köyde ev ev gezerek 7'den 70'e köydeki erkeklerin bayram tıraşını yaptı.

Köy muhtarı Ömer Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karakolda görevli berber askerlerin yıl içerisinde belirli dönemlerde köye gelerek çocuk, genç, yaşlı erkekleri tıraş ettiğini belirtti.

Köydeki işlerin yarıda bırakılmak istenmemesi ve mesafenin uzak oluşu nedeniyle vatandaşların ilçe merkezine gidemediğini belirten Demir, askerlerin özellikle dini bayramlar öncesinde çok sayıda köylüyü tıraş ettiğini söyledi.

Demir, "Bayramdan birkaç gün önce genellikle askerlerimiz gelir ve çocuklarımızı, bizleri tıraş eder. Bende tıraş oldum. Askerlerimizin ellerine sağlık. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

Köylülerden Seyfi Demir de işlerinin yarım kalmasını istemedikleri için ilçe merkezine gitme fırsatı bulamadıklarına değinerek, "Sağ olsun bizim Mehmetçiklerimiz bayram nedeniyle bizi tıraş etti. Askerimizin ellerine sağlık. Herhangi bir ücret ödemeden bayram tıraşımızı olduk. Askerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title