Haberler

Mehmetçik Vakfı'na Sms ile Bağış

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Kur.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Kur. Alb. İbrahim Yıldırım, vatandaşların boş SMS ile Mehmetçik Vakfı'na bağışta bulunabileceklerini söyledi.

Amaçlarının küçük bağışlarla büyük mutluluklar kazanmak olduğunu belirten E. Kur. Alb.İbrahim Yıldırım, "Vatandaşlarımız herhangi bir GSM operatörleri ile faturalı telefonlardan 2582'ye boş mesaj göndererek Mehmetçik Vakfı'na 10 TL tutarında bağışta bulunabilirler" dedi.

TSK Mehmetçik Vakfı'nın Samsun'daki çalışmaları hakkında bilgi veren Yıldırım, "Samsun'da vakfımız kuruluşundan bugüne kadar 148 şehit ailesi ve 217 vefat ailesi olmak üzere toplam 365 aileye vakfımız tarafından yardım yapılmıştır. Halen 76 gazi Mehmetçiğe ve 111 engelli Mehmetçiğe aylık bakım yardımı devam etmektedir. Ayrıca 35 Mehmetçik çocuğuna aylık olarak bakım ve öğrenim yardımı yapılmaya devam etmektedir" diye konuştu.

MEHMETÇİK VAKFI'NDAN HER AY 8 BİN 816 KİŞİ YARDIM ALIYOR

Vakıf hakkında genel bilgi veren Yıldırım, "TSK Mehmetçik Vakfı kurulduğu günden bugüne kadar 43 bin 609 kişiye destek sağlamıştır. Halen 8 bin 816 kişi her ay vakfımızdan sürekli yardım almaktadır. Bu kişilerin 7 bin 479'u gazi ve engelli Mehmetçikler, bin 337'si de Mehmetçik çocuklarıdır. Şehit olan veya vefat eden Mehmetçiklerin ailelerine bir sefere mahsus olmak üzere vakfımız tarafından 41 bin TL, Mehmetçik sigorta şirketinden 30 bin TL olmak üzere toplam 71 bin TL ödeme yapılmaktadır. Gazi ve engelli Mehmetçiklere sakatlık derecelerine bağlı olarak aylık 250 TL ile bin 70 TL arasında bakım yardımı yapılmaktadır. Mehmetçik çocuklarına 26 yaşı sonuna kadar aylık 410 TL ile 710 TL arasında karşılıksız burs verilmektedir. TSK Mehmetçik Vakfı tarafından bugüne kadar bugünkü değeri ile yaklaşık olarak toplam 471 milyon 12 bin 346 TL yardım yapılmış, aylık olarak ise ortalama 5 milyon 800 bin TL amaca yönelik yardım yapılmaktadır. Mehmetçik Vakfı'nın gelir kaynaklarını menkul ve gayrimenkul bağışları ile sahibi veya iştirakçi olduğu şirketlerden elde edilen gelirler ve vekaleten kurban bağışları oluşturmaktadır. Mehmetçik Vakfı'nın devlet destekli gelir kaynağı bulunmamaktadır" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Samsun Tsk Yerel Haberler

title