Haberler

Mehmet Haberal Tekrar Silivri Cezaevi'nde

*ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, tedavi gördüğü Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Silivri Cezaevi'ne sevk edildi. *Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı müvekkilinin rahatsızlığının devam ettiğini belirterek, "Haberal tekrar cezaevine nakledildi.

*ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, tedavi gördüğü Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Silivri Cezaevi'ne sevk edildi.

*Haberal'ın avukatı Dilek Helvacı müvekkilinin rahatsızlığının devam ettiğini belirterek, "Haberal tekrar cezaevine nakledildi. Bu süreci büyük bir kaygıyla izliyoruz" dedi.

Haber: Serpil KIRKESER Kamera: Zafer KARAKOÇ İstanbul DHA

Mehmet Haberal bugün öğleden sonra tedavi gördüğü Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Silivri Cezaevi'ne sevk edildi. Yoğun güvenlik önlemleri altında hastaneden çıkarılan Haberal'ın sağlık durumuyla ilgili avukatı Dilek Helvacı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Helvacı 'Mehmet Haberal ile ilgili 2, 5 yıl önce Kardiyoloji Enstütüsünün ortaya koyduğu müvekkilinin Supra Ventiküler Taşikardi tanısı Mehmet AKif Ersoy Hastanesi'nde doğrulandı. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nde tedavi altına alındı ve taşikardinin odağının tespit edilerek buna göre ne gibi müdahalede bulunulacağı konusunda karar verilmesi için Çapa Tıp Fakültesi'ne iki gün önce yatırıldı. Burada önce anjiyo yapıldı, daha sonra elektro fizyolojik çalışma yapıldı. Bu Supra Ventiküler Taşikardi'yi meydana getiren kalpteki odak tespit edilerek burası ablasyon denilen bir teknikle yakıldı. Burada ancak 6 saat kadar müşhade altında tutulduktan sonra Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'ne getirilerek yoğun bakıma alındı" dedi.

"BU SÜRECİ BÜYÜK BİR KAYGIYLA İZLİYORUZ"

Helvacı, Ancak bugün bu rahatsızlıklar devam etmesine rağmen bugün tekrar cezaevine nakledildi. Bu süreci büyük bir kaygıyla izliyoruz. Gerçekten 3 operasyon arka arkaya geçiren bir hasta savcının talimatıyla 24 saat gözaltında tutulmadan Çapa'dan buraya nakledildi. Bir gün kaldıktan sonra tekrar cezaevine naklediliyor. Cezaevi revirindeki imkansızlık ortada. Sadece bir tansiyon aletiyle bir dinleme aleti var. Yani bu kişinin bırakınız insan olmasını, buna ilaveten bir bilim adamı olması bir milletvekili olması bu vahameti dahada arttırıyor. Gerçekten bu hem hasta haklarına hem insan haklarına aykırı bir durum kaygıyla izliyoruz bu süreci" ifadelerini kullandı.

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title