Haberler

Mehmet Ali Şahin Bab-ı Ali Toplantısına Katıldı

"KİŞİSEL OLARAK PARLAMENTODAN GEÇECEĞİNİ UMUYORUM" Levent'teki Mövenpick Otel'de düzenlenen "Bab-ı Ali Toplantıları"na katılan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"KİŞİSEL OLARAK PARLAMENTODAN GEÇECEĞİNİ UMUYORUM"

Levent'teki Mövenpick Otel'de düzenlenen "Bab-ı Ali Toplantıları"na katılan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Genelkurmayın açıklamasına ilişkin bir soruya, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, şöyle yanıt verdi: "Bu sorunun cevabını Karaman’da verdim. Başka sorunuz var mı?"

Helikopter turu ve Orman Bakanlığı yol yapım çalışmalarına ilişkin bir soruya, "Orman Bakanlığı’nın yaptığı açıklama doğru. Onlar beni davet etti. Karabük arasındaki yolu 9,5 kilometre kısaltan bir yol yapılıyordu bunu ben rica etmiştim. Güzergahı bana göstermek için beni almışlardı. Olay bundan ibarettir. Tabii siyaset zor iştir" diye yanıt verdi.

Nazlı Ilıcak’ın PKK’nın muhatap alınması gerektiği sözü hatırlatılarak, sürecin nasıl devam etmesi gerektiğine ilişkin bir soruya ise Şahin, "Bunun birinci derecede sorumlusu siyasi iktidardır. ve siyasi iktidarla birlikte çalışan kamu kurum ve kuruluşlarıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi yasama organıdır ve denetleme organıdır. Eğer siyasi iktidar işbaşındaki hükümet, terörle mücadele konusunda yasal düzenleme isteği ile veya başka bir taleple gelirse, Parlamento görevini yapar. Bunun dışında benim Meclis Başkanı olarak hükümete siyasi iktidara yol gösterici tarzda bir açıklamayı şık bulmam" şeklinde yanıt verdi.

Taş atan çocuklara ilişkin bir soruya ise Şahin, "Adalet Komisyonu’ndan geçti. Genel Kurul’a geçti. Sanırım 15 Temmuz’dan önce görüşülecek olan kanun tasarıları veya teklifleri arasında yer alacaktır. Orada yapılmak istenene bakmak gerekir. Suça itilmiş çocuklara devlet sahip çıkmak istemektedir. Özel yetkili mahkemelerde değil çocuk mahkemelerinde yargılanması gibi bir değişiklik düşünülmektedir. En önemlisi suç işleyerek devletin kolları arasına girmek durumunda kalan cezaevlerine girmek durumunda kalan başta çocuklarımız olmak üzere, onları topluma kazandırmak herhalde ene önemli görevlerimizden bir olmalıdır. Eğer bu yasa bu nu sağlayacaksa son derece yararlı bir yasadır. Çocuklarımız cezaevinden çıktıkları zaman, taş atan çocuklar diye nitelendirdiğimiz suça itilen çocuklar cezaevinde çıktıklarında terör örgütünün bir militanı olmasın istiyorsak onları cezaevinde yargı kararı ile kalacakları süre içerisinde mutlaka ıslah edecek, topluma yeniden kazandıracak işlemleri de yapmak durumundayız. Bu yasa da bunu sağlayacaktır. Ben kişisel olarak sıcak bakıyorum . Parlamentodan geçeceğini umut ediyorum" diye yanıt verdi.

Hakime TORUN - Özgür ARSLAN / İSTANBUL / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title