Haberler

Mehmet Ali Korkmaz'dan Gençlere Öğütler

Genç MÜSİAD Konya Şubesi, Tecrübe Paylaşımı Toplantılarına bu hafta, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı ve aynı zamanda MÜSİAD Konya Şube Başkan vekilliği görevlerini yürüten Mehmet Ali Korkmaz konuk oldu.

Genç MÜSİAD Konya Şubesi, Tecrübe Paylaşımı Toplantılarına bu hafta, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı ve aynı zamanda MÜSİAD Konya Şube Başkan vekilliği görevlerini yürüten Mehmet Ali Korkmaz konuk oldu.

MÜSİAD Konya Şubesi Brifing salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, "Bizler Genç MÜSİAD olarak genç girişimcilerin iş yaşamlarında daha başarılı olmaları için onlara rehberlik, ağabeylik edecek isimlerle tecrübe paylaşım programları düzenliyoruz. Programlarda öğrendiğimiz bir nokta bazen iş hayatımızda bizim işimizi kolaylaştıran bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. İş dünyasının duayen isimleri ile bir araya gelmeyi bundan sonra da sürdüreceğiz" dedi.

Açılış konuşmasının ardından konferansa geçildi. Ne işle uğraşılırsa uğraşılsın öncelikle yapılan işe saygı duymanın gerekliliğini vurgulayarak sözlerine başlayan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz, "Öncelikle kendi yaptığınız işe saygı duymalısınız ki başkaları da size saygı göstersin. Sanayici olarak, girişimci olarak işimizle ilgili daima araştırma yapmak, her zaman daha iyisini hedeflemek zorundayız. Tabi bütün bunları gerçekleştirirken öncelikli olarak şahsınızda veya kurumunuzda var olan değerlerin kıymetini bilmelisiniz. Yaptığımız her işi Allah'ın C.C rızasını kazanmak için yaparsak hem işimiz bereketlenir hem de aynı zamanda çalışırken ibadet etmiş oluruz. Ne üretirsek üretelim her türlü maliyetlerimizle ilgili tasarruf yollarını iyi bilmeliyiz. Bu tasarruf boşa yanan bir lambayı söndürmekle de olabilir, kullanmadığımız için attığımız bir maddeyi geri dönüşüm sayesinde tekrar üretime dahil ederek de olabilir yeter ki biz bunun israf olduğunun ve dinimizde haram kılındığının farkında olalım. Bizler Müslümanlar olarak sürekli değişim içinde olmalı, yenilikleri takip etmeli ve işlerimize entegre etmeliyiz. Ürettiğimiz ürünlerin insan sağlığına zarar verip vermediği noktasında yapacağımız araştırmalar bizim işimizin ibadet boyutunu da ortaya koyacaktır" ifadelerini kullandı.

GENÇLERE TAVSİYELER

MÜSİAD Konya Şubesi'nin çalışmalarına değinerek gençlere tavsiyelerde bulunan Korkmaz, "Şu an sizlerin gençler olarak yaptığınız tecrübe paylaşımlarını bizler MÜSİAD Konya Şubesi'nin kurulduğu ilk zamanlarda yurtdışına çıkan veya çok az miktarda da olsa ihracat yapan sanayicilerle yapıyorduk. Günümüzde baktığımızda gerek Konya'mızda gerekse de ülkemizde yurtdışına çıkmak artık doğal hale geldi. O zamanlar sadece hac, umre gibi dini vazifelerini yerine getirmek üzere alınan pasaportla artık her firma sahibinin başucunda duruyor. MÜSİAD bu noktalardan geçerek bugüne ulaştı. Sizler de bir parçası olduğunuz kurumunuzun toplumun kıymetini bilin. Hem kendinizi hem de içinde yer aldığınız kuruluşu geliştirmek adına çalışmalar yürütün. Sürekli arayış içinde olun. İşinizin detaylarını ve sizi o işte öne çıkaracak püf noktalarını öğrenin ve işinize odaklanın. Dünyada hiçbir iş tam anlamıyla doyum noktasına ulaşmamıştır. Önemli olan aynı işi yapmanıza rağmen diğerlerinden nitelik olarak farklı olmasıdır. Yaptığınız işe ruh katın ve tekdüzelikten uzak durun. Dünya üzerinde yarın diye bir düşüncesi olmayan sadece o gün karnını doyurmak için yaşayan milyonlarca insan var. Şükürler olsun ülkemizde böyle bir kaygı yok, O yüzden sadece para kazanmak için değil aynı zamanda helalinden kazanmak, Allah'ın C.C. rızasını kazanmak için de çaba gösterin ki işleriniz daha da kolaylaşsın, bereketlensin" şeklinde konuştu.

Programın sonunda Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve MÜSİAD Konya Şube Başkan vekili Mehmet Ali Korkmaz'a günün anısına hediye takdim etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ali Korkmaz İttifak Holding Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title