Haberler

Mehmet Akif İnan, Aydın'da Anıldı

Güncelleme:

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Mehmet Akif İnan'ın millet adına sendikacılık yaptığını belirtti.

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Mehmet Akif İnan'ın millet adına sendikacılık yaptığını belirtti.

Memur-Sen kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan'ın vefatının 14. yılı dolayısıyla bir açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Baki Karaer, Akif İnan'ın çok yönlü bir dava adamı olduğunu söyledi. İnan'ın iyi bir şair ve fikir insanı olduğunun dile getiren Karaer, "Akif İnan'ın misyonu insan yetiştirmekti. Batı değerleriyle yetişen insanlar değil, medeniyet davasına bağlı yeni nesiller yetiştirmenin önemini biliyordu. Akif İnan Türkiye'deki değerler sendikacılığını önemseyen ve öne çıkartan isimdir. Türkiye'deki örgütlenmenin, sendikacılığın, özgürlüklerin gelişmesinde Akif İnan'ın katkısı çok büyüktür. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Yetiştirdiği nesiller onun duacısıdır. Fikirleri de hem bugün hem de gelecekte Büyük Türkiye'nin inşacısı olacak nesillerin yolunu aydınlatmaya devam edecektir. En büyük eserlerinden biri olan Memur-Sen artık bir fidan değil ulu bir çınardır. Daha kuruluş aşamasında Hak-İş'in tecrübesinden istifade etti. Böylece Memur-Sen 20-30 yıllık bir tecrübeyle kurulmuş oldu" dedi.

Bugün Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu ve konfederasyonu olan Memur-Sen'in kuruluş çilesinin Akif İnan ve arkadaşları tarafından çekildiğini anımsatan Karaer, "Akif ağabeyin, dava adamı olacak gençlik idealini 1970'li yıllarda görüyoruz. Adanmışlığı ön plana çıkararak, gençlere ihtiyacının olduğunu söylüyor. Bugün hem sivil toplumda hem toplumda o gün konferanslarını dinleyen gençlerin öncülük yaptığını görüyoruz. Genç Memur-Sen'i kurarak hayata geçirdik. Mısır darbesinin 100. gününde Türkiye genelinde yapılan eylemlerde medeniyet gençliğinin neler yapabileceğini gördük. Mehmet Akif İnan ağabeyimiz, millet adına sendikacılık yapan, milletin değerlerine önem veren bir sendikacılığın temellerini attı. Burada medeniyet sendikacılığını çok önemsediğini görüyoruz. Toplu Sözleşme hakkı olmazsa olmazıydı. Anayasa değişikliğini o günlerde haykırıyordu. Toplu Sözleşme hakkı için 'biz de ya bu hakkı alırız ya da bir daha bu masaya oturmayız' dedik ve iş güvencemize dokundurtmadan almış olmamız Memur-Sen'in çalışma hayatına yaptığı önemli bir gelişmedir" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif İnan Memur Sen Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title