Haberler

'Medya Teröre Yandaşlık Yapmaktadır'

Başbakan Erdoğan, Terör Olaylarına Değinirken, Medyanın Yaklaşımından Şikayet Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör olaylarına değinirken, medyanın yaklaşımından şikayet etti ve haberleri eleştirdi. Erdoğan, "Yılgınlığa düşmek ne kadar yanlışsa, meseleyi siyasi istismar meselesi yapmak, toplumda yılgınlık üretmek, iç çekişme görüntüsü vermek ancak terör örgütünün işine gelir. Terörün ekmeğine yağ sürer. Terörle mücadele sadece güvenlik güçlerinin işi değil muhalefet de medya da bu konuda kendisini taraf olarak görmelidir. Medya, birlik beraberliğe her zamandan fazla ihtiyacımız olduğu dönemde evin içine girmek suretiyle oradaki ayılıp bayılmaları göstermek terör örgütüne mi hizmet eder ülkeye mi? Terör örgütünün propagandasını yapmaktır. Medya bilerek veya bilmeyerek terör örgütüne yandaşlık yapmaktadır bu kadar ağır konuşuyorum" dedi.

Erdoğan, TBMM'de AKP Grup toplantısında yaptığı konuşmada, sözlerine terör saldırıları ile başladı. "Ne yazık ki acı bir haberle uyandık. İstanbul Halkalı'da servis otobüsüne yola bomba yerleştirilmesi suretiyle yapılan saldırıda 3 askerimiz ve 17 yaşında bir çocuğumuz şehit edildi" dedi.

Olay hakkında bilgi veren Erdoğan, Cumartesi günü Hakkari Şemdinli'de yaşanan askerlerin şehit edilmesiyle sonuçlanan saldırı hakkında da geniş bilgi verdi. Başbakan Erdoğan Van ve Hakkari Şemdinli'deki Tekili Taburu'na yaptığı ziyaret hakkında da konuştu. Erdoğan şöyle konuştu:

"Buralar görülmeden değerlendirmeler yapılıyor. Aslında buraların görülerek değerlendirmesi yapılırsa o zaman yazılanların konuşulanların ne denli yanlış olduğu çok açık ortaya çıkacak. Gediktepe'nin yüksekliği 2 bin 623 metre, ortalaması 3 bin metre. Tamamıyla sarp kayalıkların olduğu aralarında vadilerin olduğu bir yer. Teröristlerin sızma hareketlerinin olduğu bir yer. Komuta kademesinde olan subaylarımız, er erbaşlarımızla birlikte o mevzilerde mevzilenişlerini gördük. Etrafı kum torbalarıyla çevrili mevzilerdeki durumu yakından gördük. Yazılan çizilenlerden çok çok farklı gördük."

-MUHALEFET PARTİLERİ DE GİTSİN-

Başbakan Erdoğan, "gitmeden görmeden" yapılan değerlendirmeleri eleştirirken, hedefinde muhalefet partileri ve medya vardı. "Muhalefet partilerinin liderleri de gitsinler görsünler yerinde incelesinler. Ondan sonra bu mücadelenin veriliş şeklini görsünler ona göre değerlendirme yapsınlar" sözleriyle değerlendirme yapan Başbakan Erdoğan, bölgede askerlerin morallerinin çok yüksek olduğuna vurgu yaptı.

-ASKERLERİN SÖZLERİ ANLAMLIYDI-

Başbakan Erdoğan, Şemdinli'deki ziyaretinden bahsederken, askerlerin konuşmalarında nasıl etkilendiğini şu sözlerle dile getirdi:

"Terhisine 28 gün kalmış bir tanesinin "54 gün sizleri şöyle geri saflara alsak' önerisi karşısında söylediği söz çok anlamlıydı. "28 gün değil ömrüm boyunca o tepede görev yapmak istiyorum. 9 arkadaşımı şehit verdim. Beni karakola almayın o tepede vatanımı savunmak istiyorum' Bu toprakları bize vatan kılan bu topraklar üzerinde güvenle yaşamamızı sağlayan işte bu asil karakterlilerdir. Her bir kahramanın gözlerinde bu asaleti gördüm. Çanakkale, Sarıkamış, Dumlupınar'da Sakarya'daki kahramanlarımızın asaletini ruh halini gördüm."

-MEDYA TERÖRE YANDAŞLIK YAPMAKTADIR-

Terörle mücadele ettiklerini ve edeceklerini, etmeye devam edeceklerini dile getiren Erdoğan, saldırıların ardından verilen haberleri eleştirdi ve medyayı suçladı. Erdoğan medyayı "teröre destek" vermekle suçladı. Erdoğan şöyle dedi:

"Yılgınlığa düşmek ne kadar yanlışsa, meseleyi siyasi istismar meselesi yapmak, toplumda yılgınlık üretmek, iç çekişme görüntüsü vermek ancak terör örgütünün işine gelir. Terörün ekmeğine yağ sürer. Terörle mücadele sadece güvenlik güçlerinin işi değil muhalefet de medya da bu konuda kendisini taraf olarak görmelidir. Medya, birlik beraberliğe her zamandan fazla ihtiyacımız olduğu dönemde evin içine girmek suretiyle oradaki ayılıp bayılmaları göstermek terör örgütüne mi hizmet eder ülkeye mi? Terör örgütünün propagandasını yapmaktır. Medya bilerek veya bilmeyerek terör örgütüne yandaşlık yapmaktadır bu kadar ağır konuşuyorum. Türkiyemizde meseleyi hükümetin üzerine yıkıp buradan sıyırmak kimsenin haddine değil. Medyası da STK'ları da bilecek el ele verecek Eğer bu konuya bir milli dava olarak bakmıyorsa o zaman bakmayanlar kendini ilan etsin. Terör konusunda taraf olmak insan olmanın, vicdan sahibi olmanın hak hukuka önem vermenin gereğidir. Terör örgütüyle bu kadar senedir mücadele veriyoruz ama öyle yorumlar getiriliyor ki terörle mücadeleye zarar veriyor terör örgütünün işine geliyor."(ANKA/DEVAM)

(BK/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

title