Haberler

'Medya PKK'ya Yandaşlık Yapıyor'

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, Partisinin Grup Toplantısında Gündemdeki Konuları Değerlendiriyor.

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

"Pazar günü İstanbul'daki programları iptal ederek Van'a gittim. Şehitlerimiz için hazırlanan törene katıldım. Ardından Şemdinli'deki Tekeli Taburu'na gittik. Burada çatışmada yaralanmış askerlerimizle konuştuk, kısa bir sohbetimiz oldu. Sonrasında Gediktepe mevkiine gittik, mevzilerde incelemelerde bulunduk. Buraların görülerek değerlendirmeler yapılrısa, yazılanların ne kadar doğru olduğu ortaya çıkacaktır. Gediktepe'nni yüksekliği 2.300 metre, ortalaması oraların 3.000 metre. Buralardaki vadilerden sızma hareketleri oluyor.

Oralar kapalı karakol falan değil etrafı kum torbalarıyla kaplı mevziler. Televizyonlarda anlatılanlardan çok farklı. Muhalefet partilerinin liderleri de oralara gitsinler, incelesinler ondan sonra değerlendirsinler. Dönüşte Derecik beldesi Umurlu karakolunu ziyaret ettik, birlikte yemek yedik. Askerimizin morali yüksek. Sıfır nokasında nöbet tutandan en yüksek rütbel,i askere kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Gediktepe ile Irak arası 3 km. Ondan sonra başka bir mevzi yok.

Genelkurmay Başkanı'nın geri saflara alalım önerisine Adanalı asker "Orada dokuz atrkadaşınmı şehit verdim, beni buradan almayın, vatanımı savunmak istiyorum" dedi. İşte bu asil karakter vatanımızı savunmamızı sağlıyor. Her bir Mehmedin gözlerinde bu asaleti gördüm. Bu milletin asaleti gençlerimizin gözünde parlayan umut ışığıyla ayyılduızlı bayrağımız ülkenin her yerinde dalgalanmaya devam edecek.

Geüvnlik güçlerimiz Türk milleti için fedakarca mücadele ediyor. Terörle mücadelede ne gerekiyorsa yapılıyor. Ortaya çıkan ihtiyaçlar karşılanıyor. AK Parti iktidarı hiçbir mazerete sığınmadan üzerine düşenleri yapmaya çalışıyor. İrade ise irade, fedakarlık ise fedakarlık, kararlılıksa kararlıklık gereken her şey hükümet tarafından ortaya koyuyor. Bizden ne talep edildiyse hepsini verdik. Terör bugünün sorunu olmadığı gibi sabvahtan akşama bitecek değil. Bazı çevreler terörle yeni tanıişmış gibi tepkiler veriyor.

Bunun içeriyle ilgili kapsamı var dışarıyla ilgili kapsamı var. Hepsinin üzerine gidiliyor. Meseleyi siyasallaştırmak, haksız ve mesnetsiz suçlamalarda bulunmak yanlıştır.

Medya kendini taraf olarak görmeli sorumsuz davranışlardan kaçınmalı. Görüntülü, yazılı medya böyle bir meselede evin içine girmek suretiyle içi canı, yanık annelerin tavırlarını göstermek kime hizmet eder. Terör örgütünün amacı kendi propagandasnı yaoptırmaktır. Medya ne yazık ki; bilerek veya bilmeyerek terör örgütüne yandaşlık yapmaktadır. Artık burada Türkiyemizde meseleyi hükümetin üzerine yıkıp sıyrılmak kimsenin haddi değil. El ele mücadele sürdürülecek.

Terör konusunda insan olmanın, hak hukuka öebnm vermenin gereğidir. Uzun yıllardır terörle mücadele veriyoruz ama naasıl muhalafet yapılıyor, nasıl yayın yapılır bilmiyoruz. Yapılanlar terörün amacına hizmet ediyor. Yapıcı olmanın yollarını öğrenmeliyiz. ,toplum olarak kaybederiz, balşkalarını sevindiririz.

Terör örgütü de çok iyibiliyor ki; bu eylemlerle varılacak bir yer yoktur. Bu kanlı saldırılar yıllardır yapılıyor peki kim kazandı? Ülkenin kaynakları heba edildi. İlk kanlı eylem 1984'te Eruh'ta gerçekleşti. 26 yılda hiçbir şey elde edemediler. Güya sözcüsü olduklarnı iddia etikleri kardeşlerime evlat acısından başka bir şey vermediler. 17-18 yaşındaki gençleri kendi ikballeri için ölüme yolladılar. Gençleri bir piyon gibi hem cinayerte hem de intihara yolladılar. 6-7 yaşındaki çocukalrın ellerine taş vererek polise saldırttılar.

Bölge insanının daha fazla gözyaşı dökmesi için ellerinden geleni yapmaya devam ediyorlar. Şiddet devreye giriyorsa mantık devreden çıkar. Biz bu şiddet diline teslim olmayacağız. Geçmişte defalarca yapılanı tekrar etmeyeceğiz.

Benim şehidimin kanı kurumadan Ankara'dan şiddetin diline şiddetle karşılık veriyor. Olağanüstü hal ilan edilsin, açılımdan vazgeçilsin, erken seçime gidilsin diye açıklama yapıyor. Aslan gibi yavruular daha toprağa verilmeden siyaset yapmanın zamanı mı? Terör örgütü Şemsdinli'de vuruyor Ankara'dan birileri ses veriyor. Terör örgütü olağanüstü hal ilan edilsin, Türkiye yeniden 90'ların kanlı yıllarına dönsün istiyor muhalefet partisi terör örgütünün ekmeğine yağ sürüyor.

Terör örgütü bu sorun çözülmesin diye eylem yapıyor birileri Ankara'da terör örgütünün amaçlarına uygun dil kullanıyor. Olağanüstü hal yerleşim bölgelerini boşlatmaktır, eğitime araç vermektir, binaları yıkmaktır, sokağa çıkmayı yasaklamaktır, üst aramasıdır, ev aramasıdır. Hangi yaraya merhem oldu. Teröre çare olmayı bırakın daha da derinleştirdi.

Olağanüstü hal terörün diline teslim olmaktır.

Sorunu bu hale getiren bu muhalefet partilerinin hukuksuz çapsız politikalarıdır, şiddet politikalarıdır.

Terör örgütü elebaşı size altın tepsi üzerinde sunuldu neden o bataklığı kurutmadınız? O zaman mışıl mışıl uyuyanlar fırsatı değerlendiremeyenler, şimdi konuşuyorlar. Elebaşı elinizdeyken niçin görmezden geldiniz bu sorunu niçin hasır altı ettiniz? Çünkü söz verdiniz.

siz etörörist başını teslim edenler o sözzü aldılar şimdi bize fatura ediyorsunuz kesilecekse size kesilecek benim mi,lletim biliyor

teöröör varken açılım yapılmaz diyenler niçin terör uyurken istismar sebeplerini ortadan kaldırmadılar.

Bu güne kadar hak ve özgürlükler için ne ömnerdiiz. hukuka demokrasite, akla mantığa uygun olmatan boş laflarla hareket ettiniz. gücünüz yok, iradeniz yok. Anamuhalefet partisinin iktidar oldukları dönemde şehit sayıları zire yapmıştır. yavru muhalefetin döneminde de sdayılar çok fazlaydıu.

Terörün sıfırlanması mümkün değil. son terörrist etkisiz hale getirilene kadar TSK tabi ki savaşacak. boş konuşmak, hamaset yapmak terçrörün elini güçlendirir. muhalefet yapmak, boş konuşmak değildir, felaket telllalığı yapmak değildir. toplumu ajite etmek galeyana getirmek değildir.

Milli birlik ve jardeşliğin sona erdiğini demokratik açılımın bittiğini söyleyenler gaflet, basiretsizlik içindeler. 1984 ten beri her terör karşısında şiddete teslim olanlar bu günde aynı şekilde şiddete eteslim olıuyorlar. ne zaman domokrdasıi güçlense teörör devreye girer, ekonomik atılım oli adım atmayacağız. Kürt kökenli vatandaşların temsilcisi olmadı. bugünde değildir yarın da olmayacaktır. biz açılımı teörö örgütü için başlatmadık. milli birlik projesini, Türkiye'yi huzura ve gübenliğe kavuşturmak , türkiueyi dünyada ön saflara taşımak için başladıttık.biz bu ihanetin içinde yokuz.

Somut bir örnek veriyorum. açılım terörü azdırdı şeklinde terör örgütünün ağzıyla konuşanlar, 26 yılda bu ülke teröre sadece asker ve polis olarak 27 bin şehit verdi. Açılım mı vardı? Projemi vardı? Kardeşliği yüceltecek tek bir adım mı vardı?

Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik tek bir adım mı vardı? hayır. biz bu oyuna gelmeyecek, aziz milletimizin bir kez daha hayal kırıklığı yaşamasına müsade etmeyeceğiz. Milli birlik ve kardeşlik projesinin neyine karşısın. gel oturalım konuşalım. terörü nasıl yok edeceğiz. CHP'ye MHP'ye çağrıda bulunduk hiçbirisi cevap vermedi. Randevularımıza olumlu cevap gelmed,i. sen olumlu yaklaşmazsan biz aydınlarla entellektüellerle koordinasyonumuzu sürdükdük. bu ülke de etnik unsurların sorunları varmı, Kürt Türk Çerkez Abaza Gürcü Roman. bu sorunlara eğilmek yanlış mı. inanç gruplarının sorunu varmı sunni alevi diğer inanç grupları. hepsiin kendi sorunları var. bunları çözmeye yönelik adım atmayacak mıyız. efendim zaten %1. sen devletsin o sorunu çözeceksin. ekonomik sorunumuz yok mu, var bunlara yönelik çözüm önerimiz olacak. siz bunlara yönelik ne söylediniz. siz zaten iktidara gelemeyecekmisiz. bu akılla halk iktidara getirmez.

Açılım sürecini sabote etmek için ellerinden gelen provakasyonu yapanlar, milli birlik ve kardeşlik projelerininin önünü kapatırlar. Erken seçim bu ülkede AK patrtinin erken seçim lüksü yoktur. erken seçim yapğacak kadar acze düşmüş bir hükümet yok. AK Parti güçlüür.

Milli birlik projesi için yola çıkarken, muhalefetin bu kadar ölçüsüz seviyesiz sorumsuz davranacağını düşünmedik. süreci bu kadar sabote etmeye çalışacaklarına ihtimal vermedik. en can alıcı soruna kayıtsız kalacaklarını düşünemedik.

Kapılar yüzümüze kapansa da , politik çıkarlar öne çıksa da biz bu süreci başlatacağız dedik ve başlattık.

OHAL'i biz kaldırdık. Türkiye'nin her yerine yol götürdük su götürdük elektrik götürdük. 15 katrilyonu aşan yatırım yaptık. hapistaki çocuklarıyla kendi dillerinde konuşsaunlar diye anaların önünü biz açtık, anadilde eğitimiz önünü biz açtık, TRT6'i biz kurtuk, eğitimin kalitesini yükselttik.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

title