Haberler

Medya Çalışanları Protestosu

Bosna Hersek Radyo ve Televizyonunun (BHRT) içinde bulunduğu maddi sıkıntılara ve olumsuz çalışma koşullarına dikkat çekmek amacıyla başkent Saraybosna'da protesto düzenlendi.

Bosna Hersek Radyo ve Televizyonunun (BHRT) içinde bulunduğu maddi sıkıntılara ve olumsuz çalışma koşullarına dikkat çekmek amacıyla başkent Saraybosna'da protesto düzenlendi.

BHRT Bağımsız Çalışanlar Sendikası tarafından düzenlenen protestoya kurum bünyesinde çalışan yüzlerce çalışan katıldı.

Okunan bildiride, kurum çalışanlarının ve ailelerinin hayatlarının söz konusu olduğu belirtilirken, çalışanların maaşlarını alıp alamayacaklarının belirsiz olduğuna, sağlık sigortalarının düzenli şekilde yatırılmadığına ve çalışma şartlarının son derece kötü olduğuna dikkat çekildi.

BHRT'nin mali açıdan ivedilikle istikrarlı duruma getirilmesi çağrısında bulunulurken, tüm yetkili makamların bu konuda uyarıldığı ancak bugüne kadar bir çözüm üretilmediğini ifade edildi.

Sendika Başkanı Damir Smital, protestonun amacının BHRT çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek olduğunu belirterek, iktidardaki siyasi unsurların Bosna Hersek kanunlarına göre çözmek zorunda oldukları sorunlara karşı sergiledikleri "sorumsuz tavra" işaret etti.

Kurum çalışanlarının sigortalarının 20 aydır yatırılmadığını söyleyen Smital, "BHRT bu süreçte dijital ekipman kredilerini ödemeye devam ediyor. Avrupa'daki kamu yayıncılığının gerisinde kalmamak için yeni ekipmana ihtiyaç var. Kredileri ödenmeye devam edilen dijital ekipman dışındaki ekipmanlar 1980'lerden kalma." dedi.

Sorunların temelinde, ülkedeki siyasi unsurların kurumun mali sıkıntılarını çözme konusundaki isteksizliğinin yattığını savunan Smital, sorunun yakın zamanda çözülebileceğini gösteren herhangi bir işaretin de olmadığını söyledi.

Smital, 500'e yakın üyesi bulunan sendikanın, üyelerinin haklarını ihlal eden sorunlara karşı bağımsız mücadele yöntemleri üreteceğini vurgulayarak, "BHRT çalışanlarının tek isteği, işlerini yapmaları için gerekli koşulların oluşturulması ve yaptıkları işin karşılığını almaları." dedi.

"Tüm medya çalışanları için kurtuluş çağrısı"

Protestoya destek veren Bosna Hersek Bağımsız Sendikalar Birliği'nin Başkanı İsmet Bajramovic de bugünkü protestonun yalnızca BHRT çalışanları için değil, tüm medya çalışanları için bir kurtuluş çağrısı olduğunu vurguladı.

Bosna Hersek'teki tüm medya gruplarına birlik olma çağrısında bulunan Bajramovic, Avrupa'yı örnek alarak ortak bir sendika kurulması gerektiğine işaret etti.

BHRT çalışanlarının maaşlarına da değinen Bajramovic, çalışanların yüzde 62'sinin maaşlarının 250 ile 350 avro arasında olduğunu ve bu rakamın ülkedeki ortalama maaşların dahi altında bir rakam olduğunu sözlerine ekledi.

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Saraybosna Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title