Haberler

MediaCat Felis 2011 Ödülleri İçin Başvurular Sona Erdi!

MediaCat dergisi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Felis Ödülleri için yapılan başvurular 20 Temmuz'da sona erdi.

MediaCat dergisi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Felis Ödülleri için yapılan başvurular 20 Temmuz'da sona erdi. Bu seneki jüri başkanlığını Avea CEO'su Erkan Akdemir'in yapacağı yarışmanın ödül töreni 22 Eylül'de

Swissotel'de gerçekleştirilecek.

Yılın en iyi medya planlama fikirlerini ve stratejilerini ödüllendirmek amacıyla MediaCat dergisi tarafından düzenlenen Felis Ödülleri'nin altıncısı için geri sayım başladı. 20 Temmuz'da son bulan başvuru süresince 1 Temmuz 2010 - 30 Haziran 2011 tarihleri arasında yapılmış olan çalışmalar kabul edildi. Dijital alanda gerçekleşen hızlı dönüşümün de göz önünde bulundurulması sonucu En İyi Online Reklam Kullanımı, En İyi Sosyal Medya Kullanımı ve En İyi Mobil Medya Kullanımı gibi dalların da eklendiği toplam 37 kategoride verilen ödüller 22 Eylül'de yapılacak Felis Ödül Töreni'nde sahiplerini bulacak.

6 Eylül'de toplanarak yarışmaya yapılan başvuruları değerlendirecek olan jürinin başkanlığını Avea CEO'su Erkan Akdemir yapıyor. Ön jürinin Esra Demirkaya (Universal McCann Yönetici Ortak), Hande Çetin (Cereyan Açıkhava Planlama ve Satın Alma Direktörü), Burç Döken (MediaCom Grup Direktörü), Esra Ulaştır Jones (Maxus İş Geliştirme Direktörü), Nihan Yapıcı (Mec Global Grup Direktörü), Özlem Çataloğlu (Speed Medya Medya Direktörü), Aslıhan Anarat (Mindshare Direktör), Yeşim Yavuz (OMD Müşteri İlişkileri Planlama Direktörü) ve Sinem Ceylan (Sniper Medya Genel Müdür) gibi reklam ve iletişim dünyasının önde gelen isimlerinden oluştuğu yarışmada Avea, A Haber ve Sabah ana sponsorları arasında yer alıyor. Tempo Medya "Yerel Medya" kategorisi, Medyanet "Digital Medya" kategorisi, Digiboard ise "Digital Signage" kategorisi sponsoru olarak Felis Ödülleri'ne destek veriyor. Cereyan, Maxus, MEC, MediaCom, Mediateamwork, Mindshare, OMD, Sniper Medya ve Universal McCann'ın ise platform üyesi olarak yer aldığı MediaCat Felis 2011 Ödülleri aşağıdaki kategorilerden oluşuyor:

(Yeni eklenen kategoriler koyuyla belirtilmiştir.)

Mecra Kategorileri

01. En İyi Televizyon Medya Kullanımı

02. En İyi Ürün Yerleştirme Kullanımı: Bu kategoriye, geleneksel reklamcılık yöntemlerinin ötesine geçerek, markanın değerini ve konumunu geliştiren ve içerik üretimini faydalı hale getiren örneklerin başvurması gerekiyor. Örnek: Bir ürünü kusursuz bir şekilde televizyon programına entegre etme veya reklamveren destekli programlar…

03. En İyi Gazete Medya Kullanımı

04. En İyi Dergi Medya Kullanımı

05. En İyi Sinema Medya Kullanımı

06. En İyi Açıkhava/Out-of-Home Medya Kullanımı: Sadece geleneksel bilboard'lar veya poster alanlarının kullanımı, standart reklam yerlerinin kullanıldığı otobüs durakları ve ulaşım reklamcılığı

07. En İyi Instore/Indoor Medya Kullanımı

08. En İyi Ambiant Medya Kullanımı: Bu kategoriye, çok büyük mekanlarda, üç boyutlu ve standart bir şekli olmayan mekanlarda, bilet turnikeleri, yer zeminleri ve diğer dış mekanlarda yapılan uygulamalar, bina giydirmeleri veya sokak mobilyaları gibi alan kullanımlarının aday gösterilmesi zorunluluğu bulunuyor.

09. En İyi Digital Signage Medya Kullanımı

10. En İyi Radyo Medya Kullanımı

11. En İyi Yeni Medya Kullanımı

12. En İyi Çoklu Medya Kullanımı

13. En İyi Doğrudan Pazarlama Kullanımı

14. En İyi Sponsorluk Kullanımı

15. En İyi Özel Etkinlik (Event Marketing) ve Canlı Reklam Kullanımı

16. En İyi Yerel Medya Kullanımı

17. En İyi Tüketiciyle Bağ Kurma 'Consumer Engagement' Kullanımı

Bu kategoride; tüketici katılımıyla, yeni teknolojiler kullanarak veya belirli hedef kitleyi aktif olarak meşgul eden kişiselleşmiş iletişimi kullanarak, markayla birey arasında benzersiz bir etkileşim yaşandığının gösterilmesi gerekiyor.

Dijital Medya Kategorileri

18. En İyi Online Reklam Kullanımı

19. En İyi Sosyal Medya Kullanımı

20. En İyi Mobil Medya Kullanımı

Hedef Kitle Kategorileri

Bu kategorilerdeki katılımlar kullanılan mecralar dikkate alınmadan sadece hedef kitle açısından ve hedef kitle ile iletişimde medya fikrinin yaratıcılığı ya da etkinliği çerçevesinde değerlendiriliyor.

01. Gençlik (18 yaşına kadar)

02. Genç Yetişkinler (18-34 yaş arası)

03. Tüm Yetişkinler

04. Erkekler

05. Kadınlar

06. Özel Hedef Kitleler (Emekliler, öğretmenler, üst gelir grubu gibi niş segmentler)

07. Ticari İletişim (Business-to-business)

08. Kamu Yararı (kâr amacı taşımayan dernekler, yardım kuruluşları, bağış kampanyaları vesaire)

Sektörel Kategoriler

01. FMCG

02. Gıda ve İçecek

03. Otomotiv

04. Finans

05. İletişim-Telekom: İnternet sağlayıcıları, GSM operatörleri, telefon markaları

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title