Haberler

Medav Vakfı 10. İstişare Toplantısını Yaptı

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV), 10. istişare toplantısını Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Adgon köyünde Şeyh Taha Medresesi’nde gerçekleştirdi.

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV), 10. istişare toplantısını Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Adgon köyünde Şeyh Taha Medresesi'nde gerçekleştirdi.

Mehmet Emin Seydagil'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Muş İl Müftüsü Recep Uzun, ilçe müftüleri, bölgenin tüm illerinden gelen Yüksek İstişare Kurulu üyesi, alim, akademisyen ve kanaat önderleri medreselerin müfredatı üzerinde müzakere ve istişarelerde bulundu. Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan toplantı, ev sahibi Mehmet Emin Seydagil'in selamlama konuşmasıyla devam etti. Daha sonra bir konuşma yapan Prof.Dr. M.Halil Çiçek, Türkiye'deki resmi kurumların İslam alimi yetiştirmekten uzak olduğunu belirterek, ümmete dini konularda rehberlik edecek alimlerin, İslam tarihinde olageldiği gibi, ancak medreselerde yetiştirilebileceğini söyledi. Medreselerde asrın ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn edilmesi gerektiğini belirten Çiçek, "Medrese müfredatı asrın imkanları ve şartlarına uygun şekilde yeniden düzenlemeye ve dinamizme edilmesi gerekir. Medreselerin eskiden olduğu gibi halka İslami yeniden tebliğ etmesi, alimlerin halkın içinde olması gerekir. Bunun olabilmesi için de medreselerin eski işlevlerini kazanması ve daha ön planda olması gerekir" dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan MEDAV Vakfı Başkanı Tayip Elçi, İslam alimlerinin ancak medreselerin yetiştirebileceğini belirterek, imam hatiplerin ve ilahiyat fakültelerinin bu görevi yerine getiremeyeceğini söyledi. Medreselere zeki çocukların kazanması gerektiğini belirten Elçi, "Milletimiz bugüne kadar dilini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini tüm zorluklara rağmen unutmadıysa bugüne kadar bunu sürdürebiliyorsa bundan medreselerin çok büyük bir rolü vardır. Medreselerde birçok çocuk okumaktadır. Ancak genellikle zeki olan çocuklar medreselere gelmemektedir. Aileler yaramazlık yapan, normal okullarda başarılı olmayan veya çeşitli konularında başlarına bela olan çocuklarını medreseye gönderirler. Elbette bu çocukların ıslah edilmesi ve belli bir eğitimden geçmesi gerekir, ancak bir kişinin alim olabilmesi için de zeki olması gerekir. Çünkü tüm alimler aynı zamanda da zekidirler. Yine aynı zamanda alimler medreselerden çıkar. İmam hatip ve ilahiyat fakülteleri çok faydalı kurumlar, ancak buralardan çok nadir böyle büyük alimler çıkar" dedi.

Muş İl Müftüsü Recep Uzun da yaptığı konuşmada, medreselerin İslamiyette büyük rolünün olduğunu belirterek, bir çok medrese aliminin böyle bir toplantıda bir araya gelmesinin oldukça sevindirici olduğunu söyledi.

Bir çok alimin müderris medrese müfredatı ile ilgili eleştiri ve müfredatın zenginleştirilmesi ile ilgili öneri ve eleştirilerinden sonra toplantı son buldu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Uzun Bulanık Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title