Haberler

Meclis'te Anayasa Trafiği Başlıyor

Anayasa Değişikliği Paketi Muhalefete Sunularak Meclis Gündemine Taşınacak.

Uzun süredir siyasetin gündemini oluşturan Anayasa değişikliği bu hafta başında muhalefete sunulacak değişiklik paketiyle birlikte Meclis gündemine taşınacak. TBMM haftaya, Anayasa değişikliği trafiğiyle başlayacak.

BURHAN KUZU: SAMİMİ BİR ARAYIŞ İÇİN GİDİYORUZ

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, dokunulmazlık ve diğer konularda muhalefetten gelecek önerilere açık olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Samimi bir arayış için gidiyoruz. Muhalefet 'gelin oturup üzerinde çalışalım, bir şekle sokalım' derse her zaman varız. Referanduma gitmeden, durup dururken yeni bir telaşa gerek olmadan kendi aramızda çözelim. Bu, bitmiş bir metin değil. Muhalefet bu metni taslak sayıp sorumluluk çerçevesinde katkı vermeye çalışmalı."

İLK CHP İLE GÖRÜŞECEK

İktidar yarın ilk olarak saat 10.00'da CHP grubunu ziyaret edecek. Ardından da saat 12.00'de BDP ve saat 13.30'da da MHP grubunu ziyaret ederek, Anayasa değişikliği paketini sunacak.

Meclis yoğun bir haftaya daha başlıyor. Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde bu hafta yeni vakıf üniversiteleri ile "Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı" kurulmasına ilişkin düzenlemeler yer alacak. 23 Mart Salı günü sözlü soruların ardından Genel Kurul, "Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı" kurulmasına ilişkin yasa tasarısını görüşecek. Bu tasarının ardından da İstanbul'da Türk-Alman Üniversitesinin yanı sıra, İstanbul'da "Fatih Sultan Mehmet", "Ön Asya", "Süleyman Şah", "Bezm-i Alem Üniversitesi" ve "Sabahattin Zaim Üniversitesi" ile Samsun'da "Canik Başarı Üniversitesi" adıyla vakıf üniversiteleri kurulmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

PAKET MUHALEFETE SUNULACAK

Meclis'in en önemli gündem maddesi ise Anayasa değişikliği paketi olacak. Hükümetin son şeklini verdiği paket, Pazartesi günü muhalefete sunulacak. 22 Mart Pazartesi günü saat AKP, 10.00'da CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, saat 12.00'de BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata ile 13.30'da da MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'la görüşecek.

ANAYASA KOMİSYONU'NDA GÖRÜŞÜLECEK

Meclis'te komisyonların gündemi de yoğun olacak. Geçen hafta Anayasa Komisyonu'nda alt komisyona havale edilen AK Parti'li Haluk İpek'in Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Milletvekili Seçimi Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören teklifi 25 Mart Perşembe günü ele alınacak. Çevre Komisyonu, 24 Mart Çarşamba günü, Kara Avcılığı Kanununda ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısını görüşecek. Plan ve Bütçe Komisyonu da 24 Mart Çarşamba günü, Diyanet işleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısını ele alacak. 25Mart Perşembe günü Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, erken yaşta evliliklerle ilgili alt komisyon raporunu yeniden ele alacak. Deprem Riski Araştırma Komisyonu ile Kayıp Çocuklar Araştırma Komisyonu da bu hafta çalışmalarını sürdürecek.

AK PARTİ TOPLANDI

AK Parti hukuk kurmayları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Anayasa değişiklik paketindeki son düzenlemeleri görüşmek üzere biraraya geldi.

Başbakan Erdoğan başkanlığında, Anayasa değişiklik paketindeki son düzenlemeleri görüşmek üzere Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ bir araya geldi.

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantı sonrasında, Anasaya taslağının netleşmesi bekleniyor. AK Parti'de sona eren toplantının Başbakanlık Resmi Konut'ta yeniden başladığı öğrenildi. AK Parti'den ayrılan partinin hukuk kurmayları, Başbakanlık Resmi Konut'a geçti.

Partiden ilk ayrılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, gazetecilerin sorularına, "Toplantı devam edecek" şeklinde cevap verdi.

(ANKA)

(EG/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title