Haberler

Meclis, Gensoru Önergelerini Görüşmeye Başladı

CHP ve HDP'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında Soma'daki Maden Kazası nedeniyle verilen gensoru önergesinin ön görüşmelerine başlandı.

CHP ve HDP'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkında Soma'daki Maden Kazası nedeniyle verilen gensoru önergesinin ön görüşmelerine başlandı.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. Yakut, Genel Kurul'da, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi. Soma'daki maden faciası, TBMM Genel Kurulu'ndaki gündem dışı konuşmalarda da yer aldı. HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Soma'da maden ocağında meydana gelen faciaya ilişkin gündem dışı konuşmasında, işçilerden esirgenen gaz maskelerinin polislerden esirgenmediğini, Okmeydanı'nın bugün gaza boğulduğunu ifade etti. "Hükümet'in derdi işçiler değil, sorumluları ve kendisini kurtarmak" diyen Tüzel, 1800'lü yılların çalışma koşullarının bugün madenlerde aynı şekilde devam ettiğini iddia etti.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin de işçi sağlığı ve güvenliğiyle ilgili yaptığı konuşmada, "Soma'daki facia karşısında hepimiz ezildik, üzüldük ama aramızda üzülmeyenler var. Bu katliamın organize suç olduğu, yavaş yavaş açığa çıkıyor. Devletin denetime ilişkin zafiyet ve aymazlığı gün gibi ortada" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise, 17 Mayıs 2010'da Karadon'da meydana gelen ve 30 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının 4. yılı olduğunu hatırlatarak, artık madenlerdeki ölümcül kazaların son bulmasını diledi.

Ardından Soma'taki maden kazası nedeniyle CHP ve HDP'nin Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile Enerji Bakanı Taner Yıldız hakkında verdikleri gensoru önergeleri okundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verilen gensoru önergenin ayrıldığı önergelerin okunmasının ardından Ak Parti'nin verdiği Genel Kurulu'nun çalışma önergesi okundu. Haziran ayının sonuna kadar Genel Kurulu'nun çalışma takviminin planlandığı önerge kabul edildi. Önerge ile bugün TBMM Genel Kurulu, iki bakan hakkındaki gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmasının görüşmelerinin bitimine kadar çalışacak. CHP ve HDP'nin aynı yöndeki gensoru önergeleri birleştirilerek görüşülmesine başlandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Taner Yıldız Faruk Çelik Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title