Haberler

-Meclis Bir Haftalık Tatilin Ardından Torba Tasarıyı Görüşecek

-Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu'nu Yasalaştıran TBMM, Bir Haftalık Aranın Ardından Torba Tasarıyı Görüşecek

Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu'nu yasalaştıran TBMM, bir haftalık aranın ardından torba tasarıyı görüşecek. Tasarı ağırlıklı olarak kamunun vergi ile sosyal güvenlik prim alacaklarını yeniden yapılandırıyor ve çalışma hayatına ilişkin pek çok önemli düzenleme içeriyor.

- Tasarıya göre, 31 Aralık 2010'a kadar olan ödenmemiş vergiler, trafik cezaları, idari para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı, belediyelerin su bedeli alacakları, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su bedeline ilişkin alacaklar yeniden yapılandırma kapsamında olacak.

- Meclis'te, Genel Kurul'un yanı sıra gözler Anayasa Komisyonu'nda da olacak. Komisyon 26 Ocak Çarşamba günü "süper yetki' tartışmalarına neden olan Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş ve Yargılama Usulleri Hakkında kanun tasarısını görüşecek. Komisyonun gündeminde bu hafta Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu Tasarısı da olacak.

- Adalet Komisyonunda ise 25 Ocak Salı günü Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine dair tasarı görüşülecek.

ANKARA (ANKA) - Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu'nu yasalaştıran TBMM, 1 haftalık aranın ardından torba tasarıyı görüşecek. Tasarı ağırlıklı olarak kamunun vergi ile sosyal güvenlik prim alacaklarını yeniden yapılandırıyor ve çalışma hayatına ilişkin pek çok önemli düzenleme içeriyor. Meclis yoğun bir haftaya daha başlıyor. 25 Ocak Salı günü İller Bankası Anonim Şirketi Hakkında kanun tasarısını görüşecek olan TBMM Genel Kurulu, 26 Ocak Çarşamba günü ise Torba tasarının görüşmelerine başlayacak. 265 maddelik tasarı temel kanun olarak 10 bölüm halinde ele alınacak. Meclis iki hafta boyunca Cuma günleri de çalışacak.

- ALACAKLAR YENİDEN YAPILANDIRILIYOR-

Tasarıya göre, 31 Aralık 2010 tarihine kadar olan ödenmemiş vergiler, trafik cezaları, idari para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı, belediyelerin su bedeli alacakları, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su bedeline ilişkin alacaklar yeniden yapılandırma kapsamında olacak. TEFE/ÜFE oranı eklenerek yeniden hesaplanacak alacakların faizi silinecek. Sigara içme cezaları hariç, tebliğ edilmemiş 120 liranın altındaki para cezaları tahsil edilmeyecek. Vergi borcunu ödemeyen ya da bu nedenle hakkında ihtiyati haciz kararı verilen kişiler yurt dışına çıkabilecek. Tasarı çalışma hayatına ilişkin de pek çok önemli düzenleme öngörüyor. Doğum yapan memura analık izni süresinin bitiminden, eşi doğum yapan memura ise doğum tarihinden itibaren 24 aya kadar aylıksız izin verilecek. Erken doğum yapan kadın işçi, kullanamadığı doğum öncesi izni doğum sonrasında kullanabilecek. Tasarıyla Yükseköğretim kurumlarıyla ilişiği kesilenlere de dönüş yolu açılıyor. Vakıfbank, BDDK ve SPK'nın merkezleri İstanbul'a taşınacak.

- GÖZLER ANAYASA KOMİSYONU'NDA-

Meclis'te, Genel Kurul'un yanı sıra gözler Anayasa Komisyonu'nda da olacak. Komisyon 26 Ocak Çarşamba günü "süper yetki' tartışmalarına neden olan Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş ve Yargılama Usulleri Hakkında kanun tasarısını görüşecek. Komisyonun gündeminde bu hafta Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu Tasarısı da olacak. Adalet Komisyonunda ise 25 Ocak Salı günü Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine dair tasarı görüşülecek.(ANKA)

EG/ÖMR - Ankara

Kaynak: ANKA / Politika

Politika Güncel Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title