Haberler

Mazlum-Der Şırnak Şubesi'nden Açıklama

Mazlum-Der Şırnak Şubesi, Cizre ve bölgede son zamanlarda yaşanan yüksek orandaki kendine zarar verme ve intihar girişimlerine yönelik basın açıklaması yaptı.

Mazlum-Der Şırnak Şubesi, Cizre ve bölgede son zamanlarda yaşanan yüksek orandaki kendine zarar verme ve intihar girişimlerine yönelik basın açıklaması yaptı.

Mazlum-Der Şırnak Şubesi'nden yapılan açıklamada, son bir yılda Cizre başta olmak üzere bölgedeki toplum içinde, kendine zarar verme ve intihar girişimlerinin yaşanmasının endişe verici bir konu haline geldiği belirtildi. Açıklamada, "Toplumu intiharlar konusunda aydınlatma hedefini içeren ne bir araştırma, ne de hali hazırda ciddi bir rapor hazırlanmadı. Uzmanların yaptıkları araştırmalar neticesinde insanların intihara girişim nedenlerinin, ülkede genel şiddetin artması, politik dilin kötüleşmesi, adalet düzeni bozulunca insanların kendi adaletini kendi araması peşine düşmesi, ekonomik şiddet, işsizlik, bu nedenin en büyük yaptırımıdır. Kişisel çaresizlik, manevi boşluktan kaynaklanan durumlar, umutsuzluk duygusu,ailelerin yüksek beklentilerle çocuklarını yetiştirmesi ve çocuklarını suçlamaları, toplumun giderek bir korku toplumu haline dönüşmesi, kişinin moralinin bozulması, iş hayatındaki krizler, kimlik sorunu, alkol ve uyuşturucu kullanımından kaynaklandığı ve bunlar gibi sayısız intihar nedenleri sayabileceği belirtildi. Mazlum-Der Şırnak Şubesi olarak toplum içinde gençler arasındaki intihar ölümlerinin yüksek oranda olması gerçeğine değişik bakış görüş ve anlayış açılarından ele alınarak incelenmesi ve araştırılması gerektiğine inanmaktayız. Fakat görünen şu ki bu toplum hızlı bir kültürel değişime pek hazırlıklı değil. Kendi içine kapanmış insanlar, televizyonlarda, sinemalarda bambaşka hayatların varlığını görünce bir bakıma dünyaları değişiyor ve "Bunlar nasıl yaşıyor ve ben nasıl yaşıyorum?" sorusunu sormaya başlıyorlar. Toplumun çeşitli baskıları, ailenin baskıları, çevrenin baskıları, insanları ve özellikle gençleri yeni arayışlara itiyor. Hayatlarını değiştirmeye çalışıyorlar veya hayatlarına son veriyorlar. İnsan toplumları geri gidişi ve çöküşü kolay kolay kabul etmez. Baskıya bir dereceye kadar karşı durur ondan sonrası isyandır. Bu isyanın bir sonucu intihardır. Umutsuz kalan, mutlu olmayan toplumlar ve insanlar yavaş yavaş birbirinden uzaklaşır ve depresyona girerler sonra da ne yapacakları belli olmuyor. Mazlum-Der Şırnak Şubesi olarak kendine zarar verme ve intihar riskini azaltma çerçevesinde katkıda bulunabileceği olgusu öne çıktığından, genç ölümlerin yaşanmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz" denildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şırnak Cizre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title