Haberler

Mavi Yeşil Yumurtalar Görenleri Şaşırtıyor

Güncelleme:

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir üretici tarafından yetiştirilen 'Ameraucana' cinsi tavukların mavi ile yeşil renk tonlarındaki yumurtaları görenleri şaşırtıyor.

Tavşanlı'da bir üreticinin yetiştirdiği Güney Amerika kökenli "ameraucana" cinsi tavukların mavi ve yeşil renk tonlarındaki yumurtaları ilgi görüyor.

"TADINA BAKAN HERKES SEVDİĞİNİ SÖYLÜYOR"

İlçede 10 yıldır tavukçuluk ve yumurtacılıkla uğraşan Mehmet Karaaslan, "Yumurtanın tadına bakan herkes, sevdiğini söyledi. Yeni görenler şaşırıp şüpheyle bakıyor; ama bu yumurtaların geleceğinin iyi olacağından umutluyum" diye konuştu.
YABANCI BİR TURİST SAYESİNDE HABERDAR OLMUŞ

Güney Amerika kökenli "ameraucana" cinsi tavuklardan bir yabancı turist sayesinde haberdar olduğunu söyleyen Karaaslan, bir yıl önce bu cinsten 6-7 tavuk aldığını ve şimdi sayılarının 50'ye yaklaştığını anlattı.


ÖZELLİKLE TURİSTLER TERCİH EDİYOR

"Ameraucana"nın alışılagelmiş tavuklardan farklı olduğunu vurgulayan Karaaslan, şunları söyldi:

"Diğer tavuklara oranla fiziksel olarak fazla büyük olmayan tavuklar, güzel görünümlü. Yumurtaları da lezzetli ve besin değeri yüksek. Yağsız ete sahip tavukların yeşil yumurtaları özellikle turistler tarafından tercih ediliyor."


YUMURTANIN TANESİ 5-10 TL ARASINDA SATILIYOR

Yaklaşık iki kilogram ağırlığındaki tavuklar, sakalı ve bezelye ibikleriyle ilginç görünüyor. "Ameraucana" tavuklarının çifti 350-450 liradan, yumurtası ise 5-10 liradan satıldığını söyleyen Karaaslan, "Mavi ile yeşilin tonlarında yumurtluyorlar. Yaşam süreleri 8 ila 10 yıl ancak fazla yumurtladıkları için o sürelere dayanmıyorlar. En verimli dönemleri ise ilk 18 ay." şeklinde konuştu.
İLK KEZ GÖRENLER BOYA SANIYOR

İlk kez görenlerin, bu yumurtaları boyalı zannettiğini söyleyen Karaaslan, "Yumurtanın tadına bakan herkes, sevdiğini söyledi. Yeni görenler şaşırıp şüpheyle bakıyor ama bu yumurtaların geleceğinin iyi olacağından umutluyum." dedi.

"ÜRETİCİ İÇİN KAZANÇLI OLABİLİR"

Tavşanlı Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar da ilçenin, bölgenin yumurta üretim merkezlerinden olduğunu belirtti. Mavi yeşil yumurtlayan tavukların Tavşanlı'da ilk kez Karaaslan tarafından yetiştirildiği ifade eden Akpınar, "Bu yumurtaların daha besleyici ve sağlıklı olduğunu öğrendik. Üreticilerimiz açısından da 'ameraucana' cinsi tavuk üretiminin daha kazançlı olabileceği kanaatindeyiz. Bu konuda üreticilerimizden talep gelirse her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. Pazar konusunda sıkıntı yaşanmazsa gelecekte Tavşanlı, mavi yeşil yumurtaların üretim merkezi olabilir." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Karaaslan Güney Amerika Tavşanlı Kütahya Yerel Ekonomi Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500

Yorumlar (1)

dhdh:

yumurta yemeyin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title