Haberler

Mavi Marmara Harekete Hazırlanıyor

Mavi Marmara’nın Gazze’ye Doğru Yolculuğu Bugün Başlıyor

Perşembe gece yarısı Antalya’dan yola çıkarak Kıbrıs’ın 30 mil açığında diğer gemilerle buluşan Mavi Marmara’nın Gazze’ye doğru yolculuğunun bugün öğleden sonra başlaması bekleniyor.

5 MİLLETVEKİLİ KONVOYA KATILDI

Kıbrıs Rum Kesimi tarafından gemiyle ayrılmaları engellenen milletvekillerinden 5 tanesi ise gece 03:00 sıralarında Challenger 1 isimli gemiyle konvoya katıldı. Milletvekillerinin de katılımıyla Mavi Marmara yolcuları ve mürettebatı ise Gazze’ye doğru başlayacak yolculuk için hazırlıklara başladı.

AKTİVİSTLER İSRAİLİN MÜDAHALESİNİ İSTİYOR

Mavi Marmara gemisinde bulunan yaklaşık 600 kişilik gazeteci ve aktvist grubu ise boş vakitlerinde yolculukla ilgili olasılıkları tartışıyor. Gemide bulunan ve hiç azımsanmayacak sayıdaki aktivistler ise İsrail’in konvoydaki gemilere müdahale etmesini istiyor. Bir müdahale durumunda İsrail’in dünya kamuoyunda çok zor duruma düşeceğini destekleyen aktivistler böle bir müdahalenin ambargonun kaldırılmasına bile sebep olabileceğini düşünüyor.

İngiltere’de Filistin Dayanışma Kampanyası üyesi olan Sarah Colborne “İsrail’in saldıracak olursa bütün dünya Filistin’e her gün yapılan zulmün bir zerresini görecek. Böyle bir insani yardımı taşıyan filoya saldırırsa İsrail’in ne duruma düşeceğini göreceğiz. Hiçbir silahımız yok. Bize müdahale ederlerse, 3 yıldan fazla ambargo altındaki insanlara İsrail’in neler yaptığını herkes görecek. Belki de bize saldırırlarsa ambargo kalkacak. Her birimiz bunun için ölmeye hazırız” şeklinde konuşurken, Belçika Özgürlük Filosu temsilcisi Fatina Elnourabiti ise “İsrail daha önceden de şiddet kullanacağını söyledi. Böyle bir filoya saldırması akıl alacak bir şey değil. Her türlü sonuca katlanmaya hazırız. Benim için burada olmak bir sorumluluk. Tek amacımız ambargonun ortadan kaldırılması. Birilerinin bunu yapması gerekiyor. Korkuyorum ama gönüllü oldum. Bir müdahale sonucunda oluşabilecek ortam ambargonun kaldırılmasına dahi neden olabilir” dedi.

Yaklaşık 50 Gazeteci, dernek üyeleri ve aktivislerden oluşan yolcusuyla Mavi Marmara’nın konvoya katılan diğer gemilerle yolculukları için bugün öğleden sonra Kıbrıs açıklarından yola çıkması bekleniyor.

Bulut MÜLHİM / MAVİ MARMARA - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title