Haberler

Mavi Kapaklar Umuda Açılıyor" Projesi

Sapanca Bilgin Özkaynak İlk ve Ortaokulunda, "Mavi Kapaklar Umuda Açılıyor" projesi kapsamında tören düzenlendi.

Sapanca Bilgin Özkaynak İlk ve Ortaokulunda, "Mavi Kapaklar Umuda Açılıyor" projesi kapsamında tören düzenlendi.

Okul Müdürü Serdar Konur, yaptığı konuşmada, projenin 2 yıldır devam ettiğini belirterek, veliler ve öğrenciler tarafından geçen yıl 350, bu yıl ise 400 kilo mavi kapak toplandığını kaydetti.

Toplanan kapakların Sakarya Engelliler ve Yardımlaşma Derneğine teslim edildiğini aktaran Konur, "Kampanyamız sayesinde geçen yıl bir çok engelli çocuk tekerlekli sandalyeye kavuştu. Çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürerek bu sayıyı daha da yukarılara çekmek istiyoruz" dedi.

Her bireyin engelli adayı olduğuna dikkat çeken Konur, şöyle konuştu:

"Bunun bilincinde olmalıyız. Vatandaşlarımıza ve çocuklarımızda engelli bireylerin bizden farklı olmadıklarını, onlara acıyan gözlerle bakıp, merhamet duygusu ile yaklaşılmaması gerekir. Onların tek ihtiyacı anlaşılmaktır. Onlara verebileceğimiz en büyük destek, onlara karşı,  bir tebessüm, bir selam, bir kucaklaşma, cevap veremese bile koluna girerek hatırını sormak olduğunu düşünüyorum. Bunun için engellilere acıyarak değil, onlara hak ettikleri ve gereken değeri vererek yardımcı olmalıyız"

Daha sonra öğrenciler tarafından tiyatro gösterileri sunuldu, şiirler okundu.

Kaynak: AA / Yerel

Bilgin Özkaynak Sapanca Sakarya Konur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title