Haberler

Mavi Dil Hastalığı Nedeniyle Karantina Uygulaması Başlatıldı

Güncelleme:

Kocaeli'nin 5 ilçesi ile 10 mahallesinde küçükbaş hayvanlarda görülen salgın hastalık nedeniyle valilik tarafından karantina uygulaması başlatıldı.

Kocaeli'nin 5 ilçesi ile 10 mahallesinde küçükbaş hayvanlarda görülen salgın hastalık nedeniyle valilik tarafından karantina uygulanıyor.

TÜM HAYVANLARDAN ÜMİDİ KESTİLER

Kurban Bayramı öncesinde Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlı Akmeşe'de bulunan küçükbaş hayvanlarda tedavisi olmayan bir salgın hastalık baş göstermişti. Hayvanları hastalık kapan üreticiler yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayvan kayıplarının yüzlerce olduğunu belirterek, tüm hayvanlarından ümidi kestiklerini dile getirmişlerdi.

KARANTİNA KARARI ALINDI

Hayvan üreticilerinin bildirmesi üzerine Kocaeli İl Tarım Müdürlüğü'nün yaptığı incelemeler sonrasında adına 'Mavi Dil Hastalığı' denen salgının sineklerden bulaşan bir salgın olduğu belirlendi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün belirlemelerine göre, hastalığın Gebze ilçesi Tepemanayır, Ahatlı, Yağcılar Mahalleleri, Kandıra İlçesi Pirceler, Kurtyeri Mahalleleri, Derince İlçesi Karagöllü, Bıçakçılar, Çavuşlu, Çal Mahalleleri, Kartepe İlçesi Ketenciler Mahallesi, İzmit ilçesi Akmeşe, Sultaniye, Zeytinburnu Mahalleleri olmak üzere 7 mihrak ve 10 mahallede tespit edildiği bildirildi. Hayvanlarda görülen genel hastalık şüphesi üzerine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün hayvanlardan aldıkları numunelerin Pendik Hayvancılık Araştırma Enstitüsü'nde yapılan inceleme sonrasında 'Mavi Dil Hastalığı' teşhisinin kesin olarak belirlenmesiyle, hastalığın görüldüğü bölgelerde karantina kararı alındı.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kocaeli Valiliği'nce yapılan açıklamada ise alınan tedbirler açıklandı. Açıklamada, hastalık görülen mahallere giriş çıkışlar yasaklandığı, ikinci bir emre kadar karantina uygulanacağı bildirildi. Köylerde ayrıca mavi dil hastalığına karşı aşılama ve hastalık hakkında bilgilendirme çalışmalarının da devam ettiği açıklanırken, gebe ve hastalık bulaşmış hayvanlara aşılama yapılmayacağı ifade edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Yerel Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (11)

kapkara:

BU KADAR FABRİKANIN ZEHİRİNE BU HAYVANLAR GENE İYİ DAYANDI KOCA ELİ BİTMİŞ DE MİLLETİN HABERİ YOK. . .

16
1
yanıtYanıtla
Dünkü mesele:

Motorlu araçların piyasaya girebilmesi için 1948''de ve 1952''de At vebası bahane edilerek milyon tane atı öldürdüler. Kuş gribi diyerek kümes hayvancılığını ortadan kaldırdılar;aynı anda pastorize yumurta fabrikalarını diktiler. . Deli dana hastalığı dediler, mavi dil hastalığı dediler herhalde bunlarında domuz eti satışının serbest bırakılması ile ilgisi vardır. Ne de olsa domuz çok.

11
3
yanıtYanıtla
behram:

Kurban yaklaştı nasılsa salgında olur. . .

13
0
yanıtYanıtla
Sadi haktan:

KURBAN BAYRAMI YAKLAŞTI YA YETİŞTİRİCİ üretici hayvan satamasın bu üretici nin tüm üreticileri temsil ettriğini düşünüyor musunuz . amaç ithal eden tüccarı kurbanlık satsın para kazansın diğerleri hikaye bu yani tüm aptallara duyurulur medya aracaılığı ile hep böyle değil mi IŞID bu kadar silahi parakaynagını nereden bulduda çıktı birden piyasaya i kimler çıkardı kimler silah satıyor . fakir gariban öldürülmüş tecavüz edilmiş başı kesilmiş yerinden yurdundan edilmiş kimin umrunda vars yoksa ajda ne yapmış sezen neresiini gerdirmiş Hadise neresini göstermiş nasıl frikik verip nerelerini göstermiş işte buyuz biz

8
2
yanıtYanıtla
Vatandaş..:

koceeli ve cevre illerinden ne hayvan yenir nede sebze meyve Fabrikaların yogunluğundan insanlar bile hasta olur. . .

5
2
yanıtYanıtla
şahin türkekul:

koyun eti yemeyelim.

3
3
yanıtYanıtla
SEMİH:

anaaaaaa ŞİRİNLER KÖYÜ :)))))

2
3
yanıtYanıtla
Murat Uysal:

Salgın 2 yıldır balkanlardan doğru yavaş yavaş geliyor. Milletin aklına şimdi geldi. . . İş işden geçtikten sonra. . . Havalar soğumazsa bütün marmara ve egede hayvanlar telef olur. . . . . Mavi dil hastalığının aşı ve ilacı var ama hükümet ve bakanlık yeterli ilgi alakayı göstermiyor. . . Çiftçi ağşadıktan sonra yaparlar yapacaklarını. . . . . . . YAZIIIKKK

4
1
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

ARKADAŞLAR BU RANTTAN NASIL FAYDALANIR BİLEN VARMI NEREYE BAŞVURU YAPMAMIZ LAZIM. . . EVRAKLARI İNTERNETTEN DOLDURSAK OLURMU. . .

2
2
yanıtYanıtla
burak:

acı biber yedirilmesi gerekir en doğal yöntem böyle iyileşebilir hayvaknlar

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title