Haberler

Mavi Çocuk Parkı Açıldı

Adana’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve organlarıyla 3 kişiye hayat veren Ali Utku Yücel’in adını taşıyan ‘Mavi Çocuk Ali Utku Yücel Masal Park’ açıldı.

Adana'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve organlarıyla 3 kişiye hayat veren Ali Utku Yücel'in adını taşıyan 'Mavi Çocuk Ali Utku Yücel Masal Park' açıldı.

Yaklaşık 10 bin metrekare büyüklüğündeki parkta, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Keloğlan, Hacivat ve Karagöz, Kül Kedisi, Pinokyo gibi birçok masal kahramanlarının bulunduğunu söyleyen Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, küçük bedeniyle 3 kişiye hayat veren Ali Utku Yücel'in adının ölümsüzleştirdiklerini belirtti. Arıkan, "Ali Utku'nun ölümü hepimizi derinden üzmüştü. Ancak, o küçücük bedeniyle 3 kişiye daha hayat vererek adını da ölümsüzleştirmiş oldu. Bizde Çukurova Belediyesi olarak ilçemizde Mavi Çocuğun adının yaşatılması anlamında bir park yaptık" dedi.

Yurt Mahallesi Mahfesığmaz Postanesi yanındaki yaklaşık 10 bin metre kare büyüklüğündeki boş alanın parka dönüştürüldüğünü belirten Arıkan, "Ali Utku'nun adına yakışır bir park oldu. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Keloğlan, Hacivat Karagöz, Kül Kedisi, Pinokyo gibi masal kahramanlarının karakterleriyle parkımız donatıldı. Bununla birlikte parkta dinlenme alanları, süs havuzları, su değirmeni ve kamelyalar da yapıldı" diye konuştu.

Ali Utku Yücel'in babası Kemal Yücel de parkın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yağmura rağmen parkı dolduran Adanalılarla birlikte parkın açılışı gerçekleştirildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yıldıray Arıkan Utku Yücel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title