Haberler

Matso, Yörex'te Manavgat'ın Yöresel Ürünlerini Tanıtacak

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) Manavgat’ta yöresel ürünleri ile katılıyorATB öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle yöresel ürünleri ekonomiye kazandırmak, yerinde istihdam ve kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla bu yıl 7-11 Ekim’de EXPO Center’da düzenlenecek 6. YÖREX’e Manavgat’ta yöresel ürünleri ile katılıyor.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) Manavgat'ta yöresel ürünleri ile katılıyor

ATB öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle yöresel ürünleri ekonomiye kazandırmak, yerinde istihdam ve kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla bu yıl 7-11 Ekim'de EXPO Center'da düzenlenecek 6. YÖREX'e Manavgat'ta yöresel ürünleri ile katılıyor. Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine Anadolu'nun bütün şehirlerini, renklerini yöresel değerleriyle birlikte Antalya'da buluşturacak fuar için MATSO Yönetimi hazırlık çalışmalarını tamamladı. Manavgat ürünlerinin yer aldığı şık tasarımlı MATSO standında Manavgat bölgesinde yetişen 8 ürün yer alarak tanıtılacak.

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, 7-11 Ekimde düzenlenecek olan YÖREX'e bu yıl Kalkınma Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş tarafından da desteklendiğini söyledi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklığlu ile 365 Oda ve Borsa başkanın katılarak destek vereceğinin altını çizen Boztaş, Fuarın, yöresel ürünlere coğrafi işaret almak ve markalaşma açısında önemine vurguladı. Fuarın hem yöresel ürünlerin markalaşması hem de Manavgat'ın yerli turiste tanıtılması için büyük fırsat olduğunu belirten Boztaş, Manavgat ürünlerinin böyle bir fuarda tanıtılmasının önemli olduğunu kaydetti. Fuarın geçen yıl 81 ilden 325 katılımcıyı ağırladığını hazırlatan Başkan Boztaş, bu yıl katılımın daha da yüksek olmasının benlendiğini ifade etti.

Geçen yıl coğrafi işaret için müracaat edilen Manavgat Altın Susamı'nın da fuarda yer alacağını kaydeden Boztaş, "Geçtiğimiz yıl olduğu gibi görsel olarak çok güzel hazırladığımız standımızda Manavgat Susamı, Manavgat Portakalı, Manavgat Zeytin Yağı, Manavgat Narı, Manavgat Belenobası Karpuzu, Manavgat Defnesi, Manavgat Keçiboynuzu ürünlerimiz tanıtacağız. Ürünlerimize coğrafi işaret almak için bu tür fuarların önemli olduğunu düşünüyoruz. Fuara tüm Manavgat halkımızı davet ediyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Boztaş Manavgat Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title