Haberler

Matso Meclis Toplantısı

Güncelleme:

MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Boztaş, Rusya'nın başkenti Moskova'da 15-18 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenecek "2014 Moskova Dünya Gıda Fuarı"na katılacaklarını bildirdi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

MATSO Meclis Salonu'nda Kerim Erdem başkanlığında gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, temmuz ayında Antalya'ya gelen turist sayısında yüzde 10,8'lik artış yaşandığını söyledi.

Türkiye'nin son 6 ay içerisinde iki seçim geçirdiği hatırlatan Boztaş, seçimlerin geride bırakılarak artık ülke gündemin ekonomi politikalarına yönelmesi gerektiğini belirtti.

Boztaş, Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimin ardından, ABD ve Avrupa ülkelerinin gıda ve tarım ürünlerine ambargo uygulamaya başladığını hatırlatan Boztaş, Rusya'nın, söz konusu gıda ve tarım ürünlerini Türkiye'den ithal etmek için görüşmeler yaptığını ifade etti.

Bu durumun ülke olarak iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Boztaş, "Rusya'nın başkenti Moskova'da 15-18 Eylül 2014 tarihlerinde düzenlenecek '2014 Moskova Dünya Gıda Fuarı'nı fırsat olarak görüyoruz. Üyelerimizden oluşan heyetle katılarak Rusya'nın bölgemizden alabileceği ürünlerin tanıtımını yapacağız" dedi.

Boztaş, Rusya'nın 2013 yılında sadece AB ülkelerinden 12 milyar Avro seviyesinde gıda ve tarım ürünleri, ABD'den ise 800 milyon dolar civarında gıda, tarım ürünleri ve et ithal ettiğini aktararak, ambargo nedeniyle bu ürünlerin büyük bölümünü Türkiye'den alınmasının düşünüldüğü belirtti.

Meclis toplantısının sonunda kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "2014 Yılı Antalya'nın Kadın Girişimcileri Yarışması"nda ikinci olan MATSO Üyesi Özel Temizlik Sahibi Havva Taşbaş'a, MATSO Meclis Başkanı Kerim Erdem ve MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş tarafından plaket takdim edildi.

Kaynak: AA / Yerel

Rusya Federasyonu Ahmet Boztaş Moskova Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title