Haberler

Maslak Metro İstasyonu Çıkışına Sürpriz Park

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Metro çıkışlarındaki o beton kütlelerinin ve çirkinliğinin kaldırılması için arkadaşlarımıza müdahale ediyorum." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: "Metro çıkışlarındaki o beton kütlelerinin ve çirkinliğinin kaldırılması için arkadaşlarımıza müdahale ediyorum. Daha zarif, daha estetik, daha güzel hale getirilmesi gerekiyor. "

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maslak metro istasyonu girişinde yapılan Windowist Tower Metro Çıkışı ve parkı açılışını yaptı. Açılışa Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Erdoğan Akdağ Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Dr. Erdoğan Mustafa Akdağ ve vatandaşlar katıldı.

"ULAŞIM YATIRIMLARI 23 MİLYAR LİRA "

Açılış öncesi bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Göreve geldiğimizden bu yana İstanbul'da yaptığımız yatırımlar toplamı 39 katrilyon. Bu yılın sonuna vardığımızda bu rakam 44 milyon liraya ulaşacak. Bunun 23 milyar lirası sadece ulaşımla ilgili. Çünkü biz ulaşımla ilgili çalışma altyapısını edindik" dedi.

Metroyu Hacıosman'a kadar uzattıklarını kaydeden Topbaş, "Metro şu anda 240 binin üzerinde yolcu taşıyor. 2012 yılı sonuna vardığımızda, Haliç Metro köprüsüyle Yenikapı'ya geçtiğimiz zaman Marmaray ile birlikte günde, 900 bin yolcu taşıyacak" dedi. Göreve geldiğinde 44. 1 kilometre raylı sistemde 402 bin yolcu taşındığını kaydeden Topbaş, "Şu anda 1 milyon 300 bine ulaştık. 2013'ün sonuna ulaştığımız zaman İstanbul'da raylı sistemlerde taşıdığımız yolcu sayısı 5 milyon olacak. 2014 yılında ise, İstanbul'da raylı sistemlerdeki kullanım oranı göreve geldiğmizde yüzde 7'lerdeyken 30'ları bulacak" dedi.

İTÜ'DEN İSTİNYE PARK'A TÜNELYOL TAVSİYESİ

Topbaş, İTÜ metro istasyonundan 900 metrelik bir mesafe olan İstinye Park'a bir tünel yol yapılması tavsiyesinde de bulundu. Topbaş, "Değişik noktalara insanları dağıtmanız lazım. Metro istasyonunda bir taraf Gümüşsuyu'ndan çıkmalı, bir taraf Cumhuriyet caddesinden çıkmalı ki insanlar yönlensin. Taksim Meydanı'ndaki istasyondan insanları çıkartmayı çalışırsanız, bu insanlar nereden çıkıyor diye hayret edersiniz. İşte bunları düzenlemeye çalışıyoruz" dedi. Arzu ettiğinin kentteki her yapının kente belli bir özellik kazandırması gerektiğini ifade eden Topbaş, "Arkadaşlarımıza müdahale ediyorum metro çıkışlarındaki o beton kütlelerinin ve çirkinliğinin kaldırılması için. Daha zarif, daha estetik, daha güzel hale getirilmesi gerekiyor. İstasyonların metro çukurları haline gelmemesi gerekiyor" dedi.

Akdağ Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Erdoğan Akdağ ise, "Bugün açılışını yaptığımız Windovist Metro çıkışı ve parkı kentsel kültürünün bir yapısı olarak, İstanbul'umuzun vizyonuyla paralellik göstermektedir. Vakıf olarak ikinci kez bir park projesi gerçekleştirdik. Halkımızın hizmetine sunduk. Bunun gibi halkın doğrudan kullanacağı alanları ve halka dönük bu gibi projelerin yapılmasını her işadamının bir görevi olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi. Topbaş kurdela keserek açılışı yaptıktan sonra bir süre metro istasyonu içinde dolaştı. Topbaş, engellilerin metro istasyonuna inmesini sağlayacak, özürlü asansörüyle ilgili bilgiler de verdi.

WINDOWIST TOWER METRO ÇIKIŞI VE PARKI

Maslak metro istasyonu çıkışına yapılan, özürlü asansörü ile metro girişi ve metro meydanını kapsayan proje 2. 5 milyon liraya mal oldu. Maliyetin tamamı ise, Erdoğan Akdağ Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından karşılandı. Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan park metro çıkışında yapılan ilk park olma özelliği taşıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title