Haberler

Masallar Âlemi bildiğiniz gibi değil!

Güncelleme:

Çocuk edebiyatımızın ödüllü yazarı Koray Avcı Çakman'ın kalemi Mert Tugen'in resimleriyle buluşuyor ve masallara dair bildiğiniz ne varsa tepetaklak oluyor!

Hoflipuf, 9 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk Yayınları raflarında!

Kötü Kalpli Kraliçe'nin kaktüsü, Alaaddin'in pis kokulu ayakkabısı, Fareli köyün davulcusu, Kırmızı Başlıklı Kız'ın çorapları... Masallar Âleminde alışılmadık şeyler oluyor! Birileri masallardaki bazı önemli eşyaları çalıyor, yerlerine hikâyenin aslıyla ilgisi olmayan saçma sapan şeyler koyuyor. Diğer taraftan dünyada hiç kimse masalların değiştiğinin farkında değil! Bütün bunlar dünyadakilere normal görünüyor! Sadece bir kız... Küçük bir kız, bir şeyler hatırlıyor gibi…

İçinde cin olmayan bir sihirli lamba neye yarar ki? Fareli Köyün Kavalcısı'nın kavalına ne demeli? Ya da kırmızı başlığa? Peki, neden bu eşyaların yerine saçma sapan şeyler bıraktı bu gizemli hırsız? N'olursa olsun, Masallar Âlemi'nin geleceği için bir an önce bir şeyler yapmalı ve masal kahramanları sinirlenmeden eşyaları bulup getirmeli! Masalların koruyucusu Mışmuş ve baş masal bekçisi Bebikus, bir yandan masal kahramanlarının bitmek tükenmek bilmeyen şikâyetleriyle uğraşırken, bir yandan da birdenbire ortadan kaybolan masal eşyalarının peşine düşüyor. Neyse ki, gizemli hırsızı yakalamanın yolu, oyun oynamaktan geçiyor!

Hoflipuf'la masallara dair bildiğiniz ne varsa tepetaklak oluyor! Koray Avcı Çakman'ın kaleme aldığı, Mert Tugen'in resimleriyle daha da renklenen kitap, 9 yaş ve üstü tüm çocuklar için Can Çocuk raflarında yerini aldı!

"Mışmuş Efendim,

Bir varmış bir yokmuş derken bir de baktım, güzelim kırmızı şapkamın yerinde yeller esiyor! Onun yerine, çoraplarım kırmızı olmuş! Ama efendim, bu çoraplar hiç de beklediğim gibi çıkmadı: Soğuk suda yıkandıkları halde renkleri soldu, uçuk alacalı pembeye döndü, fırfırları da hemen söküldü. Üstelik sürekli deliniyorlar. Geçen gün büyükannemin evine gittiğimde bir ara ayakkabılarımı çıkarmıştım. Ne gördüm dersiniz? Çorabım yine delinmiş, başparmağım delikten fırlayıvermiş! Büyükannem gözlerini dikmiş ayağıma bakıyor... Öyle utandım ki, içimden bir ses, "Hey Kırmızı Başlıklı... Yani işte Kırmızı Çoraplı Kız, sepetini atıp çabuk kaç buradan!" dedi. Eski çoraplarımı ve kırmızı şapkamı geri istiyorum! Şapkamı geri alabilirsem, annem sizin için koca bir sepet dolusu çörek pişirir. Ben de kırlardan rengârenk çiçekler toplar, size yollarım.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Koray Avcı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title