Haberler

Marmaris - Turizm Bölgelerinde 23.59 İsyanı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun Ôtürkiye Genelinde İl Ayrımı Yapılmaksızın Eğlence Yerlerindeki Müzik Kapanış Saatini 23.59ö Olarak Belirlediklerini Açıklaması Turizm Bölgelerinde Şok Etkisi Yarattı. Bodrum, Marmaris, Kuşadası ve Çeşme'deki Sektör Temsilcileri, Kararın Bölgede Turizmi Dibe Vurduracağını ve Ôkorku Filmi Etkisiö Yaratacağını Savundu.

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun ôTürkiye genelinde il ayrımı yapılmaksızın eğlence yerlerindeki müzik kapanış saatini 23.59ö olarak belirlediklerini açıklaması turizm bölgelerinde şok etkisi yarattı. Bodrum, Marmaris, Kuşadası ve Çeşme'deki sektör temsilcileri, kararın bölgede turizmi dibe vurduracağını ve ôkorku filmi etkisiö yaratacağını savundu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun önceki gün Ardahan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı, ôeğlence mekanlarındaki müziğin kapatılma saatinin 23.59'a çekileceğiö yönündeki açıklama Ege'de yankı buldu. 81 kentin valiliğine gönderildiği bildirilen genelge, 100'ü aşkın eğlence mekanıyla yılda 300 binden fazla tatilciyi ağırlayan Marmaris Barlar Sokağı'nda şok etkisi yarattı. Güney Ege'nin en büyük açık hava diskosu Areena Club'un sahibi Kamil Issı, ôPamukkale ve Efes için bir yıl boyunca gelen turistten fazlası eğlence için Marmaris'e akmakta. Eğer bu uygulama hayata geçerse sektör tamamen felce uğrar. Sektörden ekmek kazanan yaklaşık 3 bin kişi işsiz kalır, sonuçları korku filmlerini aratmaz. En azından turizm bölgeleri ve Barlar Sokağı gibi özel mekanlar bu uygulamadan muaf tutulmalıö dedi.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz de kararın Barlar Sokağı için uygulanacağını düşünmediğini belirterek, ôBu sokak sadece eğlence için kurulmuş, ayrıcalıklı bir yer. İlçemize gelen yerli yabancı turistler Barlar SokağıÆna uğramadan tatilini noktalamaz. Kararlar uygulanırken bölge ayrımı yapılmak zorundadır. Kararla ilgili yetkili makamlarla görüşmelerimiz devam etmektedirö diye konuştu.

Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar da bakanlığın yolladığı genelgeyi incelediklerini söyledi.

BELEDİYE ZATEN SINIRLAMIŞTI

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ ise ôMarmaris'in kültür gibi farklı turizm alanları yok. Turlarımızı eğlence destinasyonuna göre satıyoruz. İlçemiz turizm lokomotifi olduğu yıllardan bugüne eğlenceyle adından söz ettirmiştir. Zaten belediye gürültüyle mücadele amacıyla Barlar Sokağı'nın dışındaki eğlence mekanlarında müzik yayınını saat 23.30'la sınırlandırdı. Şimdi de bakanlığın bu uygulaması eğer hayata geçerse Marmaris'te eğlenceyi bitirir. Uygulamanın hayata geçeceğini sanmıyorum. Geçerse ilçe turizmi için korkunç son olurö diye konuştu.

EN SERT TEPKİ BODRUM'DAN

Bakan Eroğlu'nun açıklamasına en sert tepki, sosyetenin değişmez tatil mekanı, 2 bine yakın bar, disko ve müzikholün bulunduğu Bodrum'dan geldi. Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, ôBodrum'a gelen turistin yarısı dinlenmeye yarısı da eğlenceye geliyor. Bodrum mavi koyları kadar dünyaca ünlü eğlence mekanı Halikarnas Disko başta olmak üzere birçok ünlü sanatçının sahne aldığı müzik hollerle dolu. Geçmişte otelciler olarak eğlence mekanlarının kentin her yerine dağılmasının dinlence sektörüne zarar verdiğini söyleyip denetim altına alınmasını istemiştik. Acil bir master plan yapılarak eğlence sektörü bir bölgede toplanabilir. Ancak bunları yapmadan Bodrum'da eğlenceyi saat 23.59 ile sınırlamak mümkün değil. Ses izalasyonu yapıldığı ve dinlenmeye gelen turist rahatsız olmadığı sürece Bodrum'da eğlenceye sınır getirilemez. Aksine eğlence 24 saat sürmeli. Turizm sektöründeki sorunlar yasaklamalarla değil, sıkı ve ciddi denetimlerle çözülürö dedi.

23.59'DA YAT BORUSUNU ÇALDIRMAM

Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon ise geçen yıl belediye bünyesinde ôÇevre ve Gürültü ile Mücadele Birimi' kurulduğunu belirterek, ôSayın bakanımız aşırı rahatsızlıklar nedeniyle bir takım kararları gündeme getirilebilir ancak Bodrum sadece Türkiye'de değil dünya turizminde çok farklı bir yere sahip. Eğlence ve dinlence sektörünün birbirine zarar vermesini biz istemeyiz. Ama zaten saat 22.00'de yemeğini yiyip saat 23.00 sıralarında kentin eğlence mekanlarına çıkan turiste geri dönün deyip, saat 23.59'da yat borusunu çaldıramayız. Kent merkezindeki eğlence merkezlerinde sıkı denetimler yapıyoruz, aşırıya kaçanlara gerekli yasal cezaları veriyoruz. Saat 05.00'e kadar devam eden eğlence mekanlarından bugüne kadar hiçbir şikayet almadık. Münferit şikayetlere ise zabıta ile anında müdahale ediyoruz. Bu kararın Bodrum gibi eğlencede dünyada marka haline gelmiş, hemen her akşam bir konserin, festivalin olduğu, aynı anda 50'ye yakın sanatçının sahne aldığı bir yerde uygulanması mümkün değilö diye konuştu.

SAAT 02.00 İDEAL

TÜRSAB Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar da ôBaşta İngiliz ve İrlandalılar olmak üzere birçok turist müzik eşliğinde eğlenmeye geliyor. Müzik dinlemeyi seviyor. Turistler saat 24.00Æe kadar otellerinde yemek yiyerek, animasyonları izleyerek vakit geçiriyor. Bu saatten sonra otelden çıkıp eğlenmeye gidiyor, döviz bırakıyor. Bu nedenle müzik sesinin kısılma saatinin 02.00 olması ideal. Ama bu isteyen istediği gibi müziği açsın, gürültü çıkarsın anlamına gelmemeli. Ses düzeyiyle ilgili denetlemeler eksiksiz yapılmalıö görüşünü dile getirdi.

MARMARİS

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title