Haberler

Marmaris'te Yaz Boyunca Ottoman Tiyatral Dans Gösterisi

Marmaris ilçesi'nde yaz sezonu boyunca sahneye çıkması planlanan Ottoman Tiyatral Danslar gösterisinin tanıtımını çoğunluğu yerli ve yabancı turistler ile rehberlerden oluşan 1500 kişi izledi.

Marmaris ilçesi'nde yaz sezonu boyunca sahneye çıkması planlanan Ottoman Tiyatral Danslar gösterisinin tanıtımını çoğunluğu yerli ve yabancı turistler ile rehberlerden oluşan 1500 kişi izledi.

Ottoman Tiyatral Danslar gösterisinin lansman gecesi, dün akşam amfi tiyatroda gerçekleştirildi. 40 dansçının sahneye çıktığı gösteri, 120 dakika sürdü. Çoğunluğu yerli ve yabancı turistler ile rehberlerden oluşan 1500 kişi tarafından izlenen gösteri, beğenildi. Gösteri sonunda dansçılar, ayakta alkışlandı.

Ottoman Tiyatral Danslar Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Levent Yılmayan, gösteri hakkında bilgi verdi. Yaz boyunca her 15 günde gösteriyi sahnelemeyi planladıklarını belirten Yılmayan, şöyle dedi:

"Biz yaklaşık 7 yıldır kendi dansçılarımıza eğiterek projeler yapıyoruz. Şu an 6ı farklı projede 380 dansçı ile yol alıyoruz. Bugün burada sadeleştirilmiş bir gösteri sunacağız. 40 dansçımız sahne alacak. Sahnede sadece dans değil; tiyatro, bale, jimnastik, pandomim gibi diğer dalları da göreceksiniz. Ayrıca 'Mapping' diye tabir edilen, dansa eşlik eden ve tamamen senkron olarak hareket eden sahne görsellerin de yararlanacağız. İlk lansman gecemizde bu kalabalığa ulaşmak, bizleri ayrıca memnun etti. Umuyorum. İlerleyen zaman içerisinde diğer beş gösterimizi de Marmaris'te sahneye koyacağız." - Marmarismuğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title