Haberler

Marmaris'te Deniz Dibi Temizliği Yapıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Dalış Merkezi ekiplerinin deniz dibi temizliği çalışması Denizden çıkartılan atıklar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Dalış Merkezi ekiplerinin deniz dibi temizliği çalışması

Denizden çıkartılan atıklar. Atıklardan temizlenen canlıların deniz geri döndürülmesi

Ahu Hetman Vakfı Başkanı Ömür Tuna Hetman açıklaması

Dalış merkezi eğitmenlerinden Soner Abacı açıklaması

Marmaris ilçesindeki deniz dibi temizliğinde katı atıkların içinde yaşayan canlılar, tekrar doğal ortamlarına bırakıldı

Marmaris Kaymakamlığı, Marmaris Milli Eğitim Müdürlüğü, Marmaris Belediyesi ve Ahu Hetman Vakfı işbirliği ile Marmaris İçmeler Mahallesi'nde deniz dibi temizliği gerçekleştirildi.

İçmeler Limanı içindeki deniz dibi temizliğinde katı atıkların içerisine yuvalanmış canlılar, kara ekibince temizlenerek tekrar doğal ortamlarına bırakıldı.

Ankara Badim Dalış Merkezinden 6 profesyonel dalgıç tarafından gerçekleştirilen deniz dibi temizliğinde araba lastiği, şişeler, tavalar, şezlong, metal parçaları, limanda sergilendi.

Ahu Hetman Vakfı Başkanı Ömür Tuna Hetman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'dan gelen Badim Dalış Merkezi ekiplerinin su altında temizlik yaptığını söyledi.

Badim Dalış Merkezi sahibi Erhan Öztürk de daha önce bu bölgede dalış yaparak temizlik yaptıklarını dile getirdi. Deniz dibi temizliği konusunda oldukça tecrübeli olduklarını vurgulayan Öztürk, "İçmeler'de katı atıkları temizlemeye çalıştık. Deniz dibindeki katı atıkları elle temizlemekten başka hiçbir şansınız yok. Tek tek toplayarak çuvalları yukarıya çıkarttık. Hem sabah hem de öğleden sonra iki seans olarak temizliğimizi yaptık." diye konuştu.

Atıklardaki canlılar tekrar doğal ortamlarına bırakıldı

Dalış merkezi eğitmenlerinden Soner Abacı da 6 senedir özel çevre koruma bölgelerinde su altı temizliği yaptıklarını anlattı.

Abacı, "Doğal dokuya zarar vermemeye çok özen gösteriyoruz. Belli bir süre sonra deniz dibindeki katı atıkların üzerine canlılar yuvalamaya başlıyor. Atıkları çıkarttığımızda bunları temizleyerek doğal ortamlarına, denize geri bırakıyoruz." dedi.

İçmeler Limanı'nın çok kirli olmadığını ifade eden Abacı, şöyle konuştu:

"Lastiklerin, akünün denize çok büyük zararı var. Bunların atılmaması gerekiyor. Denizin dibinde motor gördük. Çok büyük ve ağır olduğu için çıkartamadık. Muhtemelen tekne motoru profesyonel donanım gerekiyor çıkartmak için. Bugüne kadar deniz dibinden her şey çıkardık diyebilirim. Televizyon, buzdolabı, cep telefonu gibi bir sürü şey çıkarttık."

Deniz dibinden çıkartılan katı atıklar bir gün sergilendikten sonra Marmaris Belediyesi temizlik ekiplerince çöp depolama alanına götürülecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Milli Eğitim Müdürlüğü Marmaris Belediyesi İçmeler Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title