Haberler

Marmaris'te Bisiklet Turizmi Festivalle Geliştirilecek

Marmaris'teki rotaları tanıtarak bisiklet turizmini geliştirmek amacıyla bisiklet festivali düzenlenecek.

Marmaris'teki rotaları tanıtarak bisiklet turizmini geliştirmek amacıyla bisiklet festivali düzenlenecek.

Doğal güzellikleriyle ünlü Türkiye'nin gözde turizm merkezi Marmaris'in, bisiklet turizminden hak ettiği payı alması için başlatılan "Marmaris Bisiklet Rotaları Projesi" kapsamında bir de festival düzenleneceği belirtildi.

Marmaris Belediyesinin öncülüğünde yapılacak "Marmaris Bisiklet Festivali" ile ilgili Kültür ve Sanat Evi'nde tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Bisiklet Rotaları Projesi'nin koordinatörü İsmet Kamil Öner ve Marmaris Bisiklet Derneği Başkanı Tolga Gök festival hakkında bilgi verdi.

Marmaris Bisiklet Festivali'nin 28 Nisan-2 Mayıs arasında yapılmasının planlandığını bildiren Öner, Güney Ege Kalkınma Ajansı'ndan (GEKA) alınan hibe krediyle festivalin finanse edileceğini söyledi.

Bisiklet Rotaları Projesi'nin yaklaşık 2 yıl önce GEKA tarafından kabul edildiğini hatırlatan Öner, "Bu kapsamda 800 kilometrelik rotalar belirlendi. 300 bilgilendirme tabelası ve 800 yön levhası yerleştirildi. Kurulan internet sitesiyle 4 dilde bisiklet tutkunlarına dijital ortamda rota bilgileri paylaşılmaya başlandı" dedi.

Festivalin aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Marmaris etabına denk geldiğine işaret eden Öner, festival sayesinde turun çok daha renkli geçeceğini vurguladı. Öner, "Festivale yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda bisikletçinin katılmasını bekliyoruz. Marmaris iklimi ve coğrafi yapısıyla bisiklet turizmine çok uygun. Festival sayesinde bisiklet rotalarımızı iyi bir şekilde tanıtarak, bu turizm alanından da pay almak istiyoruz" diye konuştu.

Bisiklet Rotaları Projesi'nin temel amaçlarından birinin Marmaris'in Avrupa Bisiklet Rotaları'na dahil edilmesi olduğuna dikkati çeken Öner, bu ağa Rodos Adası üzerinden bağlanmak için girişimlerin sürdüğünü kaydetti.

Festival programı hakkında bilgi veren Gök ise 5 gün boyunca çok sayıda etkinlik yapılacağını anlattı. Katılımcıların bisiklet turlarına ve yarışmalara katılacağını aktaran Gök, festivalde istenilen başarıyı elde edebilmeleri için halkın katılımının da çok önemli olduğunu söyledi. Özellikle "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"nun çok renkli olacağına değinen Gök, "Kadına şiddete hayır" sloganıyla yapılacak bu etkinlikle kadınların her türlü kıyafetle bisiklet kullanabileceğini göstermek istediklerini bildirdi.

Festivalin Marmaris Turizm Birliği, Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği ve Güney Ege Turistik Otelciler Birliği gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından desteklendiği belirtildi.

Kaynak: AA / Yerel

Güney Ege Tolga Gök Marmaris Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title