Haberler

Marmaris'e "Kraliçe Elizabeth" Sürprizi

Güncelleme:

İngiltere Kraliçesinin adını taşıyan dünyanın en büyün kruvaziyerlerinden "Queen Elizabeth" ilk defa Marmaris'i ziyaret etti.

Türkiye'nin gözde turizm merkezinden Marmaris, günübirlik olarak " Kraliçe Elizabeth'i" konuk etti. Öğlen saatlerinde körfeze giriş yapan Bermuda bayraklı dev yolcu gemisi "Queen Elizabeth" vatandaşların ve turistlerin meraklı bakışları altında limana doğru hareket etti.

Ziyaret programında yer almayan kruvaziyer, kısa sürede hazırlıkların yapılmasının ardından limanın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Gemi, ilçede tatilini geçiren yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Birçok kişi "Kraliçe Elizabeth" ile hatıra fotoğrafları çektirdi.

Henüz açıklanmayan bir nedenle Rodos Adası'nı ziyaretten vazgeçerek rotasını Marmaris'e çevirdiği belirtilen yolcu gemisinde, çoğu İngiliz ve Amerikalı yaklaşık 3 bin yolcu ve bin personel bulunduğu belirtildi. Gümrük işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte turistler, gruplar halinde gemiden ayrıldı.

Havanın çok sıcak olmasına rağmen Yat Limanı ve Kordon Caddesi'nde yürüyüş yapan turistler, deniz kenarındaki restoran ve kafeteryalarda oturarak zaman geçirdi. Bazı turistler ise Marmaris Kapalı Çarşısı'nı gezerek alışveriş yaptı.

Marmaris Liman İşletmeciliği yetkilileri, "Queen Elizabeth"in ziyaretinin kendileri için sürpriz olduğunu ancak kısa sürede hazırlıkları tamamlayarak gemi yolcularını en iyi şekilde karşıladıklarını söyledi. Liman yetkilileri, İlk defa Marmaris'e gelen ve gece saatlerinde ayrılacak geminin rotası hakkında henüz bir bilgiye sahip olmadıklarını dile getirdi.

-Muslukları altın kaplama

Dünyanın en lüks gemisi olarak tasarlanan ve 2010 yılında yapımı tamamlanarak seferlerine başlayan "Queen Elizabeth"in 295 metre boyunda, 92 bin groston ağırlığında olduğu belirtildi. Dev gemide 42 kral dairesi olmak üzere bin 234 oda ve 700 balkon bulunduğu kaydedildi. Kral daireleri ve lüks kamaraların musluklarının altın kaplama olduğu, geminin koridorlarını 2. Elizabeth"in resimleri ve kraliyet ailesine ait antikaların süslediği öğrenildi. Gemide bir casino, 5 restoran, 3 bar, bir sinema salonu, ikisi kapalı olmak üzere üç yüzme havuzu, 4 alışveriş merkezi, spor, güzellik ve balo salonları yer alıyor.

Kaynak: AA / Yerel

Kraliçe Elizabeth Marmaris Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title