Haberler

Marmaris - Chp'li Topuz, Marina Tarafından Doldurulan Alanda İnceleme Yaptı

"burada Doğa Katlediliyor"

"BURADA DOĞA KATLEDİLİYOR"

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi Orhaniye Köyü'nde işadamı Halit Narin'e ait 'Martı Marina'nın Keçibükü Mevkii'nde yaptırdığı 2 bin 397 metrekarelik deniz dolgusuna yönelik tepkiler üzerine, CHP Muğla milletvekili Fevzi Topuz, bölgede inceleme yaptı. Yapılan işin kaçak olduğunu ve olayın önceden planladığını ileri süren Topuz, "Birkaç ay önce Marmaris'teki Mobese kameralarını hangi firmanın aldığını soruyorum. Bu kameralar kimler tarafından alınıp hediye edildiyse bunun da bedelini bir gün gelir o kişiler devletten kopartırlar ve koparıyorlar. Herhalde ne demek istediğimi anlatabilmişimdir" dedi.

CHP İl Genel Meclisi üyeleri Dursun Kaplan ve Suat Esin, Marmaris İlçe Başkanı Yamaç Kaya, Marmaris Belediyesi Başkan Vekili Halil Gökovalı ve bazı kişilerle birlikte Orhaniye'ye gelen Topuz önce 'Martı Marina' Genel Müdürü Ercan Güneştutar ile görüştü. Güneştutar, doldurulan alan için Özel Çevre Koruma Kurumu (ÖÇKK) ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na gerekli belgeleri vererek izin aldıklarını anlatırken birer kopyasını milletvekiline verdi. Evrakları inceleyeceğini belirten Topuz, buradaki en büyük sorunun ayrımcılık olduğunu söyledi. Topuz, şöyle dedi:

"Vatandaş az ileride bir baraka yaptı diye ceza kesiliyor. Burada deniz dolduruluyor herhangi bir işlem yapılmıyor. Vatandaşa da müteşebbis ya da işadamlarına da aynı muamele yapılmalı" dedi.

Genel Müdür Güneştutar, dolgu alan ile ilgili izinleri alabilmek için 15 yıldan bu yana çaba harcadıklarını bildirirken, "Yıllarca Özel Çevre Koruma Kurumu'na, 'buraların imar planları yapılsın ki insanlar evlerini yapsın. Vatandaş, burada 3 göz odalı bir ev yaptığında kaçak yapı durumuna düşüyor. Bir an evvel buna el atın' dedik" diye konuştu.

Fevzi Topuz, daha sonra dolgu yapılan alana gitti. Bu sırada köylülerden Volkan Demircan, "Burada denizi dolduruyorlar kimse bir ses çıkartmıyor. Bunun nedeni, bu işin Allah'ı bu para ise, buyurun" diyerek cebinden çıkarttığı 20 TL'yi yırttı. Parayı yere atan Demircan, "Lazım olan alsın bunu. Başka da bir şey demiyorum" diyerek uzaklaştı. Çevrede bulunan bir kişi yırtık parayı yerden alırken, CHP İlçe Başkanı Yamaç Kaya, "Bu iş hoş olmadı. Burada haklıyken haksız duruma düşüyoruz" diyerek tepki gösterdi.

KAYMAKAMA TELEFON

Daha sonra kendisine dolgu ruhsatı olarak verilen evrakları inceleyen Topuz, belgelerin 2008 yılında marina içerisindeki binalara ait yapı ruhsatları olduğunu, dolgu alanı için sadece özel firmaya proje çizdirildiğini ancak, ruhsat alınmadığını belirterek, Marmaris Kaymakamı Alaaddin Serdar Polat'a telefon açtı. Topuz, "Orhaniye'de bulunan Martı Marina'da bir dolgu yapılıyor diye vatandaşlardan şikayet aldık. Ben de incelemek için inşaat sahasına geldim. Burada bize gösterilen inşaat ruhsatıydı. Bu, dolgu ruhsatı değildir. Dolgu izni alınmamış bir yerde hem de turizm sezonunda çalışma yapılması bence yanlış. Burada dolgu iznini ve inşaat yasağı döneminde izin verecek olan kaymakamlıktır. Hassasiyetle bu işin üzerinde duracağınıza inanıyorum" dedi.

Topuz, ardından Polat ile görüşmesini basın mensuplarına anlatırken şunları söyledi:

"Kaymakam bey 'Ben sabah saat 10.00'da oradaki inşaat sahibine jandarmayı gönderdim, jandarma mühürledi' diyor. 'İnşaat şu anda çalışıyor' diyorum, 'yok çalışmaması lazım' diyor. 'İnşaat yasağı olduğu bir süreçte çalışma yapılmaması konusunda ben sizinle hemfikirim' diyor. Ama hemfikir olduğu noktada gelip durdurması lazım" dedi. Bu konuda gerekli çalışmaları yapacaklarını bildiren Topuz, ruhsatı veren İl Bayındırlık ve İmar Müdürlüğünden yazılı olarak dolgunun içeriği ve ebadını soracaklarını söyledi. Kendilerine verilen belgelerin dolgu ruhsatı olmadığını savunan Topuz, şu anda yapılan işlemin yasadışı olduğunu ileri sürdü. Kaçak bir inşaatın söz konusu olduğunu öne süren Topuz, "Şu anda doğayı katlediyorlar. Devletin buradaki temsilcisi olan Kaymakam ve Özel İdare Genel Sekreteri 'Bizim onlara verdiğimiz bir ruhsat yok. Benim bilgim dışında bir ruhsat verildiyse' diyor. Eğer Özel İdare Genel Sekreteri'nin ruhsattan haberi yoksa bizim diyebilecek başka bir şeyimiz yok. Kaymakama soruyoruz 'inşaatı mühürledik' diyor. Ama inşaat devam ediyor. Vali beye soruyoruz diyor ki 'aldığım bilgilere göre, oradaki arkadaşların bana söylediklerine göre orada yapılan işlemlerin hepsi yasalmış' diyor."

İnşaatın bir an önce durdurulması gerektiğini belirten Topuz, aksi takdirde bölgedeki vatandaşların tepkisinin farklı olacağını öne sürdü.

Olayın buradaki yöneticilerin kimlerden talimat aldığını, kimlerin bu işi önceden planladığını gösterdiğini iddia eden süren Topuz, "Arkadaşlarımdan edindiğim bilgiyle, Marmaris'teki Mobese kameralarını bundan birkaç ay önce hangi firmanın aldığını soruyorum. Cevabını da yetkililerden istiyoruz. Bu kameralar kimler tarafından alınıp hediye edildiyse bunun da bedelini bir gün gelir o kişiler devletten kopartırlar ve koparıyorlar. Herhalde ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Bu iş bir an önce durdurulmazsa yasal işlemlere başlayacağımızı ve kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı buradan ifade ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Bakmadan Geçme

#128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç nereli, neden öldü, eşi kim? Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri? Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Melisa Aslı Pamuk soyadını neden değiştirdi? #128141 17 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128250 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title