Haberler

Marmara Depremi Sonrası Beklenen Tsunami 5 Metre

Güncelleme:

Deprem Uzmanı Doç. Dr. Ümit Dikmen, olası Marmara depreminde yaşanacak en şiddetli tsunaminin 5 metreyi geçmeyeceğini söyledi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. S. Ümit Dikmen, olası Marmara depreminde yaşanacak en şiddetli tsunaminin 5 metreyi geçmeyeceğini söyledi.

'OLASI MARMARA DEPREMİ' KONUŞULDU

Büyükçekmece Belediyesi ilçe sakinlerini deprem konusunda bilinçlendirmek amacıyla Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde 'Olası Marmara Depremi' konulu konferans düzenledi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansta Marmara'da beklenen depremin İstanbul ve Büyükçekmece'de bırakacağı etkiler ve sonuçları konuşuldu. Konferansın açılış konuşmasını Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün yaptı. 30 yıl boyunca Büyükçekmece'de kaçak inşaata izin vermedikleri depreme en çok hazır olan ilçe olduklarını belirten Akgün, Büyükçekmece'de yaşayan insanların kaçak inşaat konusunda fazlasıyla bilinçli olduklarını söyledi.

"TSUNAMİ 5,5 METRE OLUR"

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. S. Ümit Dikmen de, hazırladığı sunum ile olası deprem tahminleri hakkında vatandaşlara görsel bilgiler verdi. Dikmen, gündemde uzun süre yer alan deprem sonrası tsunami beklentisi hakkında da açıklama yaptı. İstanbul'un güneyinde yer alan çukurda deprem sonrası heyelanların yaşanabileceğini söyleyen Ümit Dikmen, şunları kaydetti:

"Heyelanların ve deniz içinde kırılacak fay hattının sonucunda, televizyonlarda çokça duyduğumuz tsunami yaratabilir. Bu tsunami Japonya'da yaşanan büyüklükte değil. En şiddetli senaryoda beklenen tsunami 5, 5 buçuk metre civarında dalga bekleniyor."

Öğretim Görevlisi Ümit Dikmen, Marmara Denizi'nde yer alan fay hattının kırılmayan kısmının ortasında Büyükçekmece'nin yer aldığını da açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kandilli Rasathanesi Büyükçekmece Dikmen Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (12)

YALNIZ KURT:

DÖRT YANI AKTİF FAYLARLA ÇEVRİLİ ÜLKEMİZDE DEPREM HER AN BEKLENEN BİR TEHLİKE OLMASINA RAĞMEN KAMUDA JEOFİZİK MÜHENDİSLERİNE YER VERİLMİYOR. 81 İLDE ÇOĞU BELEDİYEDE JEOFİZİK MÜHENDİSİ YOK. ZEMİN ETÜTLERİNDE JEOFİZİK MÜHENDİSİ İMZASI ARANMIYOR. JEOLOGUN YAPTIĞI 1-2 M HAYALİ SONDAJLARLA İŞLER GEÇİŞTİRİLİYOR. KAMUDA ALIM İÇLER ACISI 2014/2 KPSS''DE SADECE 1 KİŞİ ALINDI ONDA DA SANKİ AKADEMİK PERSONEL ALIYORLAR 60 KPDS İSTENDİ. MÜHENDİSLERİN İÇİNDE ALANI ÇOK GENİŞ OLMASINA RAĞMEN EN ŞANSIZ BÖLÜM JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİDİR. BU KAFAYLA OLDUĞU SÜRECEDE DOĞALGAZINIZI RUMLAR PETROLÜNÜZÜ ABD GELİR ÇIKARTIR SİZDE BİNLERCE İŞSİZ JEOFİZİK MÜHENDİSİNİZ OLDUĞU HALDE UZAKTAN BAKAR DURURSUNUZ.

28
0
yanıtYanıtla
hit.:

tsunami olması için okyanusa kıyısı olması lazım ülkemizin.

5
8
yanıtYanıtla
yorumcu:

Arkadaşlar deprem öldürmez tedbirsizlik öldürür. Tedbir alın. Ben jeoloji Mühendisiyim. Karadeniz Teknik Üniversitesinden mezunum. Prof. hocalarımız da olası depremler konusunda bilgiler verdi bizlere. Tedbir alın. Mesela devrilecek şeyleri duvara monte edin, evinizde eşyalarınızı yerleştirirken hayat kurtaracak hayat üçgenleri oluşturun. . .

9
2
yanıtYanıtla
kamilloşlara:

ulan bu millet e bir kere de iyi bir haber verin. . . . millet in ruh sağlığını toptan bozdunuz ulan Allah sızlar. . . tusunami marmara denizinde ne zaman olmuş ki. . . şimdi olacak. . . . akıl yoksunları. . .

2
8
yanıtYanıtla
JEOLOG:

akıl yoksunu sen oluyorsun burada. İnsanlar gerçekleri söylese dert söylemese dert. Bilmediğin konular hakkında yorum yapma dengesiz arkadaş.

yanıt8
yanıt1
JEOLOG:

akıl yoksunu sen oluyorsun burada. İnsanlar gerçekleri söylese dert söylemese dert. Bilmediğin konular hakkında yorum yapma dengesiz arkadaş.

8
1
siğorta sizi görür:

deprem siğortasına çalışmayın. . . şimdiye kadar dediklerinizin hepsi boş çıktı ama deprem siğortaları zorunlu oldu. . milyarlarca rant dönüyor

6
1
yanıtYanıtla
HalkMobil-ANDROID:

Ulan Tsunamiyi düşünüyorlar. Tsunamiden önce deprem( pardon binalar) zaten öldürecek. Adamlar tsunami diyor. İlginç tabi

5
2
yanıtYanıtla
.....Mobil-ANDROID:

Yıllardır deprem deprem sizde bunun üstünden mi para kazanıyorsunuz.

4
2
yanıtYanıtla
MadMan:

Deprem kehanetleri yine başladı. . . Kehanette bulunacağınıza 1999 depreminden beri hangi önleme el attınız , ne kadar bilinçlendirdiniz onu tartışın. . . Yine birilerine rant kapısı aralanacaktır . . Milleti paniğe sürükleyip , korkutmak haramdır beyler. . Car car konuşacağınıza gerekli mercileri harekete geçirin. . .

4
0
yanıtYanıtla
GORYO JIYAN:

SEN ÖYLE ZANNET.

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title