Haberler

Marmara Depremi'nin 15. Yılı

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi: "Ülkemizi, kentlerimizi, yapılarımızı depreme karşı hazırlamanın iki temel yolu bulunmaktadır.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, kentleri depreme karşı hazırlamanın iki temel yolu bulunduğunu belirterek, bunların mevcut yapı stoğunun iyileştirilmesi ve yapı üretim sürecinin denetlenmesi olduğunu bildirdi.

Marmara Depremi'nin 15. yılında depremden korunmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Kızılay'daki bir mağazanın önünde basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı okuyan Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Özer Akkuş, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu, bu nedenle büyük kentlerinin ve sanayi tesislerinin risk altında bulunduğunu belirtti. Akkuş, "Ülkemizi, kentlerimizi, yapılarımızı depreme karşı hazırlamanın iki temel yolu bulunmaktadır. İlki mevcut yapı stoğunun iyileştirilmesi, güçlendirilmesidir. İkincisi ise yapı üretim sürecinin denetlenmesidir. İlki mevcut olumsuzluğu azaltmayı amaçlamaktadır. İkincisi ise geleceği kazanmakla ilgilidir" ifadelerini kullandı.

Meslek odalarının devre dışı bırakıldığını ve etkisiz hale getirildiğini savunan Akkuş, bunun da deprem tehlikesiyle karşı karşıya olunduğu gerçeğinin anlaşılmadığını ortaya koyduğunu ileri sürdü.

Açıklamanın yapıldığı alanda depremden korunmak için gerekenlere ilişkin fotoğraflardan oluşan sergi açıldı, ayrıca vatandaşlara depreme yönelik önlemlerin sıralandığı kitapçık dağıtıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Akkuş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title