Haberler

Marmara Depremi'nin 15. Yılı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Bülent Üzeltürk, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu bilinciyle hareket ederek rehavete kapılmadan devlet ve birey olarak asgari sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Bülent Üzeltürk, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu bilinciyle hareket ederek rehavete kapılmadan devlet ve birey olarak asgari sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Üzeltürk, Marmara Depremi'nin 15. yılı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada,17 Ağustos'ta yaşanan depremin üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen acıların hala hafızalarda olduğunu, depremin 16 milyon insanın hayatını farklı düzeylerde etkilediğini belirtti.

Türkiye'nin aktif deprem kuşağında bulunduğunu anımsatan Üzeltürk, her an her yerde farklı ölçeklerde depremler olduğunu, olmaya da devam edeceğini dile getirdi.

Kayseri'de farklı tarihlerde depremler yaşandını belirten Üzeltürk, şunları kaydetti:

"2012 yılında yayımlanmış olan "Türkiye diri fay haritasına" göre Kayseri'yi etkisi altına alacak olan "Ecemiş fayı"nın dışında "Sarız fayı"nın da aktif bir fay olarak güncellendi. Depremden korunmanın ilk adımı, güvenli binalar yapmaktır. Bu da proje aşamasından başlayıp inşaat tamamlanana kadar geçen sürecin etkili bir kontrol sürecinde bulundurulması ile mümkündür. Özellikle Kayseri gibi zemin hususunda sıkıntılı olan yerleşim yerlerinde zemin bina ilişkisinin iyi kurulması gerekmektedir.

Binayı ne kadar sağlam yaparsanız yapın, zemin ile binayı iyi ilişkilendiremezseniz deprem anında binanın zarar görmesini engelleyemezsiniz. Ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu bilinciyle hareket ederek rehavete kapılmadan devlet ve birey olarak asgari sorumlulukların yerine getirilmesi gerekiyor. Yapı denetim sistemi bina inşasının denetimine indirgenerek işletilmiş, temel ve zemin etütleri kapsamında yapılan jeoteknik, jeolojik araştırmalar denetim süreçlerinin dışında bırakılmıştır. Bu durumun acilen çözülmesi gerekmektedir." - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Kayseri Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title