Haberler

Markanın Adı Makine Mühendisliği

1973 yılında ODTÜ Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan ve 1987’den itibaren tüzel kişiliğiyle eğitim-öğretim veren Gaziantep Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi’nin ‘Marka’ bölümlerinden Makine Mühendisliği Bölümü’nün bu yıl da tercihin gözde bölümleri arasındaki yerini alması bekleniyor.

1973 yılında ODTÜ Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan ve 1987'den itibaren tüzel kişiliğiyle eğitim-öğretim veren Gaziantep Üniversitesi'nin Mühendislik Fakültesi'nin 'Marka' bölümlerinden Makine Mühendisliği Bölümü'nün bu yıl da tercihin gözde bölümleri arasındaki yerini alması bekleniyor.

Lisans, yüksek lisans (M.Sc.) ve doktora (Ph.D.) düzeylerinde İngilizce eğitim ve öğretim veren GAÜN Makine Mühendisliği Bölümü'nün ayrıca öğrencilerine aynı anda iki bölüm bitirme şansı verdiğini belirten Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sait Söylemez, "Dolayısıyla çift ana dal, yan dal uygulamasıyla öğrencilerimiz diğer mühendislik diplomalarını da alabilmekteler. Öğrencilerimizin bölümümüzü bitirmeleri halinde iş kaygıları kesinlikle olmayacak" dedi.

ÇİFTE DİPLOMA İMKANI

Bölümlerinin temel felsefesinin laboratuar uygulamalarıyla desteklenmiş, güncel teknoloji ve bilimle uyumlu, sağlam ve profesyonel bir eğitim vermek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Söylemez, "1 yılı hazırlık eğitimi olmak üzere toplam 5 yıllık eğitim verilen bölümümüzde, ME 199 kodlu uyum stajı ile 12 laboratuar ve mekanik atölyemizde yaklaşık uygulamalı mühendislik eğitimi veriyoruz. Daha sonraki yıllarda ise ME 299 ve ME 399 yaz stajları ile öğrencilerimiz, sanayide uygulamalı eğitim almaktadır. Nihai olarak mezun olacak öğrencilerimiz eğitim ve öğretim hayatlarının son dönemini MEO 400 Uygulamalı Mühendislik Eğitimi (İntörn Mühendislik) adı altında sanayide tamamlamakta, 5 yılda aldıkları teorik ve pratik eğitim ve öğretim sayesinde ister akademik ister sanayi çalışmalarında istenilen başarıyı elde etmektedirler. GAÜN Makine Mühendisliği Bölümü mezunları asla iş bulma kaygısı yaşamamakta, kariyer hayatı boyunca en iyi noktalarda mesleklerini icra etmektedir. Öğrencilerimiz, hazırlık sınıfında aldıkları 1 yıllık İngilizce eğitimi ve takip eden yıllarda bölümde aldıkları yüzde 100 mesleki İngilizce eğitimi ile iş hayatlarında en az bir yabancı dil bilme avantajını yakalamaktadır."

KALİTELİ AKADEMİK KADRO

Yaklaşık bin 200 ulusal ve uluslararası öğrencinin bulunduğu Makine Mühendisliği Bölümü'nde lisans ve lisansüstü düzeyde tamamen İngilizce eğitim ve öğretim verildiğini, bölüm öğrencilerine Erasmus, Mevlana ve Farabi öğrenci değişim programları ile birçok yabancı ülkede eğitim ve öğretim imkanı sunulduğunu kaydeden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sait Söylemez, açıklamasının devamında ise şunları söyledi:

"GAÜN Makine Mühendisliği Bölümü; 13 profesör, 5 doçent ve 5 yardımcı doçent unvanına sahip 23 öğretim üyesi ve 16 araştırma görevlisi ile alanlarında deneyimli ve donanımlı geniş bir akademik kadroya sahip bir bölümdür. Bölümümüz öğretim üyeleri; TÜBİTAK, SANTEZ ve TEYDEB gibi birçok bilimsel ve sanayiye yönelik projelerde yürütücülük yapmalarının yanı sıra çeşitli özel ve kamu kuruluşlarına proje yapma, araştırma ve danışmanlık gibi hizmetler de sunmaktadırlar. Tüm bu avantajları bünyesinde barındıran GAÜN Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi ve mezunu olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirtiyor, iyi bir makine mühendisliği hedefleyen öğrencilerimize tercihlerinin en üst sıralarında bölümümüze yer vermelerini öneriyoruz." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title