Haberler

Mardin2 Arınç: ´Demokrasilerde Balans Ayarları Topla, Tüfekle Yapılmaz´

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Artuklu Üniversitesi'nde Düzenlenen 'anayasa' Konulu Toplantıya Katıldı. Arınç, Egemenliğin Milletin Olduğunu ve Milletin İradesine Saygı Duyduklarını Belirtti. Arınç, Şöyle Devam Etti:

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen 'Anayasa' konulu toplantıya katıldı. Arınç, egemenliğin milletin olduğunu ve milletin iradesine saygı duyduklarını belirtti. Arınç, şöyle devam etti:

"Bu iradenin önündeki bütün engellerin yıkılmasını istiyoruz. Türkiye'de artık hiçbir zaman darbe olmamalıdır. Askerler ancak kendi anayasal görevlerini yerine getirmelidir. Yani yurt bağımsızlığının korunması, dış müdahalelere karşı önlem alması, tarım onların işi değil, eğitin onların işi değil, sağlık onların işi değil. Hükümet politikaları onların işi değil. Onların işi çok önemli gaziliği ve şehitliği içinde barındıran yurt savunmasına hazırlayacaklar. Eğitim yapacaklar, silah kullanmayı öğrecenekler. Bir gün Türkiye'nin bağımsızlığı tehlikeye girerse ancak o zaman ortaya çıkaracaklardır. Bir siyasetçi gibi her gün her yerde konuşurken görmek, her konuda fikir beyan etmek. Düşüncesini beyan etmek hatta bazen kaş kaldırmak sürat asmak, hiçbir demokratik ülkede askerin yapacağı iş değildir. Demokrasilerde balans ayarları topla tüfekler tankla yapılmaz. Sandıkta seçimle yapılır. Demokratik bilinçlenmeyi artırmanın yolu referandumlardan geçer. Tam demokrasi istiyoruz, yarım yamalak şeyler istemiyoruz. Bu ülkede halen milleti sürü olarak görenler var."

DARBE ÜRÜNÜ ANAYASAYI ELİMDE TUTMAKTAN UTANIYORUM

Arınç, çok az dinlenerek günlerdir Türkiye'nin bir çok yerini ziyaret ederek, halk oylamasında yapılan anayasa değişikliğini anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Halka niçin evet dediklerini anlatmaları gerektiğini belirten Arınç, "Başkaları gibi takım tutar gibi parti tutmanın bir anlamı yok. Evet diyorsak niçin evet dememiz gerektiğini anlamamız lazım. Hayır diyeceksek de neden hayır dememiz gerektiğini bilmemiz lazım. Evet ve hayır da bir haktır. Ama yeter ki niçin evet ve ya hayır dediğimizi bilelim. Ben şüphesiz evet denilmesini arzu ediyorum. Çünkü bunda benim imzam var. Meclis'te aralıksız bir şekilde bu anayasa değişikliklerini takip ettik. Bunun arkasının da gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir darbe ürünü olan anayasayı elimde tutmaktan utanıyorum dolayısı ile bu anayasayı ne kadar değiştirebilirsek o kadar özgür olmuş olacağız. Özgürlükleri ne kadar genişletirsek demokrasimizi daha çok güçlendirmiş olacağız" dedi.

Arınç, "Toplumun her kesimini ilgilendiren anayasa paketlerini birebir anlayıp anlatmamız lazım. Varlık sebebimiz demokrasidir. Mücadelemizde demokrasi mücadelesidir. Meclis ne kadar güçlüyse demokrasi de o kadar güçlü olur. İktidar vardır diye demokrasi olmaz. Muhalefette olması lazım" dedi.

DEMOKRAT PARTİLİ BAŞKAN EVET KARARINI AÇIKLADI

Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcısı Arınç'ın referandumla ilgili verdiği konferansa katılan Demokrat Partilİ Kabala Belde Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu, 12 Eylül'de yapılacak referandum oylamasında evet oyu kullanacağını belde halkının da 'evet' oyu kullanmaları için üzerine düşeni yapacağını söyledi. Konferansta konuşan Başbakan Yardımcısı Arınç tarafından anons edilerek, 'Evet' kararını açıklanan Başkan Nuhoğlu'nun tutumu salonda bulunanlar tarafından alkışlandı.

Konferans sonunda evet kararıyla ilgili görüşünü soran gazetecilere Nuhoğlu, "Referandumda evet diyeceğiz. Herkesin de bizimle aynı görüşte olması, ülkemizin geleceği açısından önem arzetmektedir. Sayın Hüsamettin Cindoruk, partimizin genel başkanıdır. Onun tututumuna elbetteki saygımız var, ancak bu da bizim kararımız. Biz referandumda 'evet' oyu kullanacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken detay: Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile yapılacak

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkat çeken detay: Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile yapılacak

Bakmadan Geçme

Eşinin kuzeni tarafından öldürülen Kader'in vücudunda 39 bıçak yarası tespit edildi

Eşinin kuzeni tarafından öldürülen Kader'in vücudunda 39 bıçak yarası tespit edildi

title