Haberler

Mardin - Vali Ve Müftü Ermeni Kadın İçin Kilisede Fatiha Oku

Ermeni Kadının Ölümü Mardin'i Yasa Boğdu

Ermeni kadının ölümü Mardin'i yasa boğdu

KİLİSEDEKİ TAZİYEYE MÜSLÜMANLAR AKIN ETTİ

MARDİN'de yaşamını yitiren 76 yaşındaki Ermeni asıllı Sevim Uğurgel'in kilisede kurulan taziyesine, farklı din, dil ve kültürdeki insanların kaynaşmasını sağladı. Ermeni Katolik Kilisesi'ndeki taziyeye Mardin Valisi Hasan Duruer ile Müftü Mehmet Kızılkaya da gelerek fatiha okudu.

Mardin'de yaşamını yitiren 3 çocuk annesi Ermeni asıllı Sevim Uğurgel adlı kadının çocukları ve akrabaları, Mor Yusuf Kilisesi'nde taziyeleri kabul etti. Kilisedeki taziyeye, Mardin'de yaşayan Türk, Kürt, Arap, Süryani ve Ermeniler akın etti. Taziyede Müslüman bir din adamı da hazır bulundu ve gelen Müslümanlarla birlikte Uğurgel ruhuna fatiha okudu.

Mardin Güzelleştirme Derneği Başkanı Davut Birol, taziyede yaptığı konuşmada, Mardin'de dinler ve kültürlerin farklı olmasına rağmen acı ve sevinçlerin birlikte paylaşıldığını söyledi. Birol, "Biz Müslümanız ama bugün bir Ermeni kardeşimizin ölümüne üzülüyoruz. Ermeni kardeşlerimizin, komşullarımızın acılarını paylaşıyoruz. Onlar da bizim acılarımızı geçmişte paylaştı, paylaşmaya devam ediyor. Müslüman, Hristiyan, Ermeni, Türk, Kürt burda herkes kardeş gibi yaşıyor. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir birine sadık olan bir şehir daha yoktur. Bizler açılımı bin yıllar öncesi yapmış bir kentin insanlarıyız" diye konuştu.

Vefat eden Sevim Uğurgel'in kayınbiraderi Corç Uğurgel de asırlardan beri Mardin'de komşuları ile kardeş gibi yaşadıklarını belirterek, "Burada ağabey, kardeş, bacı gibi yaşıyoruz. İşte yengemin vefatı ile yaşadığımız acıları Müslüman komşularımız paylaşmaya gelmişler. Allah onlardan razı olsun" dedi.

Ermeni Sevim Uğurgel'in ölüm haberi üzerine Vali Hasan Duruer ve Müftü Mehmet Kızılkaya, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz ile birlikte Ermeni Katolik Kilisesi'ne geldi. Uğurgel'in yakınlarına taziye dileklerini Vali Duruer ve Müftü Kızılkaya, Ermeni ve Hristiyan Sevim Uğurgel ruhuna da fatiha okudu. Daha sonra Ermenice ve Süryanice duaların okunduğu taziye evinde merhumenin kayın biraderi Corc Uğurgel, Müftü Kızılkaya'dan bir müslüman olarak yengesine dua etmesini istedi. Bunun üzerine kilisede bulunan tüm müslümanlar hep birlikte bir kez daha fatiha okuduktan sonra kiliseden ayrıldı.

Merhume Sevim Uğurgel'in cenazesi yarın Deyrul Zaferan Manastırı'ndaki mezarlıkta düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

VALİ VE MÜFTÜ ERMENİ KADIN İÇİN KİLİSEDE FATİHA OKUDU

Ermeni Sevim Uğurgel'in ölüm haberi üzerine Vali Hasan Duruer ve Müftü Mehmet Kızılkaya, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz ile birlikte Ermeni Katolik Kilisesi'ne geldi. Uğurgel'in yakınlarına taziye dileklerini ileten Vali Duruer ve Müftü Kızılkaya, Ermeni ve Hristiyan Sevim Uğurgel ruhuna da fatiha okudu. Daha sonra Ermenice ve Süryanice duaların okunduğu taziye evinde merhumenin kayın biraderi Corc Uğurgel, Müftü Kızılkaya'dan bir müslüman olarak yengesine dua etmesini istedi. Bunun üzerine kilisede bulunan tüm müslümanlar hep birlikte bir kez daha fatiha okuduktan sonra kiliseden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title