Haberler

Mardin Stk Platformu Suruç'taki Saldırıyı Kınadı

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde dün gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde dün gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

Mardin'de 46 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Suruç'taki bombalı saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı. Platformdan yapılan açıklamada, Suriye'de 4 yıldır süren iç savaşın, özellikle emperyalist ülkelerin de katkısıyla tam bir kaos ve cinayet bataklığına dönüştüğü, komşu ülkelerin de istikrar ve güvenliği için büyük bir tehlike oluşturduğu kaydedildi. Açıklamada, 2013 yılında Reyhanlı'da 53 kişinin ölümüne ve yüzden fazla kişinin yaralanmasına, bu yılda Diyarbakır'da 4 kişinin ölümüne ve 130 kişinin yaralanmasına yol açan saldırıların bir benzerinin Suruç'ta yaşandığı belirtildi. Açıklamada, "İnsanlıktan uzak, vicdan ve iman yoksunu şer şebekelerinin işlediği bu vahşi saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırıları küçük, basit, hafif ve önemsiz göstermeye çalışanlara anlayış göstermek ve kabullenmek tam bir gaflet ve ihanettir. Bu meyanda masum sivillere yönelik kişi, örgüt veya devlet kaynaklı tüm saldırıları reddetmek ve meşruiyet temelinde ortak tavır geliştirmek gerekmektedir. Zira şiddet ve terör, bumerang gibi önce karşıdakilere, sonra da kendilerine yönelerek zarar verir. Bu terör saldırıları ile bir taraftan Türkiye Suriye'deki kirli savaşın içine çekilmek istenirken, öbür taraftan da Suriye'deki kaos ortamının Türkiye'ye taşınması sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu saldırılar, halklarımızın ortak kaderlerine, ortak geleceklerine ve bir arada ortak yaşamlarına yönelik sinsi bir tezgahın ürünüdür" denildi.

Açıklamada, hükümet ve yetkililerin bu saldırıların faillerinin, planlayıcılarının ve arkalarının biran önce tespit edilerek yeterli ve detaylı bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmasının beklenildiği belirtildi. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Kan, gözyaşı ve barut üzerinden nemalanan odakların bu vahşi saldırılar ile amaçlarına ulaşamayacaklarını, 'inadına barış, inadına kardeşlik ve inadına ortak gelecek' diyerek tuzaklarını boşa çıkaracağımızı haykırıyoruz. Medya ve basın kuruluşlarının da bu acılı ve yürek dağlayan hadiseleri istismar etmemesini, provakatif dil ve üsluptan uzak durarak sorumlu davranmasını bekliyoruz. Hep beraber acılarımızı ortaklaştırarak ve sağduyumuzu koruyarak bu fitneleri ve musibetleri defedebilir ve cendereden çıkabiliriz ancak. Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak bu vahşi saldırıları bir kez daha kınıyor, vefat edenlerin acılarını paylaşıp yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz." - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şanlıurfa Reyhanlı Suriye Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title