Haberler

Mardin Kız Kaçırmayı Aşiretler Berdel İle Çözdü, Mahkeme Peşini Bırakmadı

2 Çocuk Babası Özürlü Genç 3 Yıl Sonra Yakalanarak Cezaevine Konuldu

2 ÇOCUK BABASI ÖZÜRLÜ GENÇ 3 YIL SONRA YAKALANARAK CEZAEVİNE KONULDU

MARDİN'in Dargeçit ilçesine bağlı Altıyol köyünde oturan bedensel engelli İbrahim Akçay, 3 yıl önce "Özürlü" denilerek kendisine verilmeyen dayısının 15 yaşındaki kızı Selma Akçay'ı kaçırınca, aileler arasında meydana gelen husumeti bölgedeki aşiretler berdel ile çözdü. Ancak, kaçırma olayının mahkemeye taşınması ile İstanbul'da hakkında dava açılan bedensel engelli 2 çocuk babası İbrahim Akçay, mahkemeye ifade vermeye gidemediği için hakkında çıkartılan yakalama kararı ile yakalanarak tekerlekli sandalyesi ile birlikte Midyat cezaevine konuldu. 2 çocuğu ile ortada kalan Selma Akçay, gözyaşları arasında olanları anlatarak, "Babam şikayetçi olmuştu ancak, aşiretler araya girince olay çözülmüştü. Dava açıldığını sonra öğrendik. Eşim, özürlü olduğu ve maddi durumumuz olmadığı için buradaki savcıların talimat ile ifadesini almasını istedik ancak, mahkeme kabul etmedi" dedi. İstanbul'da 1 ay önce cezaevinde yakalandığı kan kanseri nedeniyle Cumhurbaşkanı tarafından af edilen ancak bürokratik işlemlerin uzaması nedeniyle cezaevinde ölen oğulları Abdullah Akçay'ı kaybeden Akçay ailesi, bedensel engelli oğulları İbrahim'in de cezaevine konulması ile ikinci bir şok yaşadı.

"ÖZÜRLÜ" DİYE VERMEYİNCE SELMA'YI KAÇIRDI

Mardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Altıyol köyünde oturan ve 7 yaşında iken damdan düşme sonucu ayaklarından sakat olan 22 yaşındaki İbrahim Akçay, 3 yıl önce aynı köyde oturan dayısı Siraç Akçay'ın kızı Selma Akçay'a aşık oldu. İbrahim Akçay, daha sonra büyüklerini araya koyarak Selma'yı dayısından istedi. Ancak dayısı Siraç Akçay, İbrahim'in bedensel engelli olması ve tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamasından dolayı Selma'yı vermek istemedi. Bunun üzerine İbrahim bütün olumsuzluklara rağmen 15 yaşındaki Selma'yı kaçırıp İstanbul'a götürdü. Kızının yeğeni tarafından İstanbul'a kaçırıldığını öğrenen dayı Siraç Akçay, İbrahim Akçay hakkında İstanbul'da Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Olayı öğrenen bölgedeki aşiretler ve ileri gelenler olayı çözmek için harekete geçti.

AŞİRETLER, KIZ KAÇIRMAYI BERDEL İLE ÇÖZDÜ

Bölgedeki aşiretlerin araya girmesi ile İbrahim'in Selma'yı kaçırması sorunu husumete dönüşmeden berdel ile çözüldü. İbrahim'in ablası Reyhan Akçay, berdel nedeniyle Selma'nın ağabeyi İlsay Akçay ile evlendirildi ve sorun çözüldü. Olayın berdel ile çözülmesi üzerine Altıyol köyüne dönen İbrahim ve Selma için düğün yapıldı ve Selma'nın yaşının küçük olması nedeniyle sadece imam nikahı kıyıldı. Selma ve İbrahim Akçay'ın daha sonra Ahmet Fatih ve Osman adında iki çocukları oldu. Aşiretlerin sorunu berdel ile çözmesi üzerine Altıyol köyünde mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdüren İbrahim-Selma çiftine kötü bir haber İstanbul'dan geldi. Selma'nın dayısı Siraç Akçay'ın İstanbul'da yaptığı suç duyurusunun davaya dönüşmesi üzerine 3 yıldır ifadeye çağrılan İbrahim, tekerlekli sandalyeye mahkum olması ve maddi durumunun kötü olması nedeniyle ifade vermeye gidemeyince hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

TEKERLEKLİ SANDALYESİ İLE YAKALANARAK CEZAEVİNE KONULDU

İstanbul Bakırköy 3.Asliye Ceza Mahkemesi, 3 yıldır hakkında, "Çocuğun cinsel istismarından" dava açılan İbrahim Akçay'ın ifadeye gelmemesi üzerine hakkında yol yakalaması emri çıkartıldı. Yol yakalaması emrinin Dargeçit'e ulaşması ile birlikte İbrahim Akçay, 4 gün önce köyde yakalanarak Dargeçit savcılığına çıkarıldı. İbrahim Akçay, durumu nedeniyle talimat ile ifade vermek istedi, ancak, yapılan görüşmelerde talimat ile ifade kabul edilmeyince, İbrahim yakalanarak Midyat cezaevine konuldu. Tekerlekli sandalyesi ile önce sağlık kontrolünden geçirilen 22 yaşındaki İbrahim Akçay, İstanbul'a gönderilmek üzere Midyat cezaevine konuldu. Akçay'ın 10 gün sonra İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

AKÇAY AİLESİ 1 AYDA İKİ DRAM YAŞADI

Tekerlekli sandalyeye mahkum olan İbrahim Akçay'ın berdel ile çözülen kız kaçırma sorununun mahkeme tarafından davaya dönüştürülmesi ve İbrahim'in ifadeye gitmemesi nedeniyle yakalanarak cezaevine konulması şokunu yaşayan Akçay ailesi, 1 ay öncede yine İstanbul'da cezaevinde olan oğulları Abdullah Akçay'ı kan kanserinden kaybetmişti. Kesinleşmiş 20 yıl hapis cezasını çekerken lösemiye yakalanan Abdullah Akçay, "Üç ay ömrü kaldı" diyen raporun ardından Cumhurbaşkanı tarafından af edilmiş ancak, bürokratik işlemlerin uzaması nedeniyle Akçay, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

İbrahim Akçay'ın yakalanarak cezaevine konulması ile yalnız kalan 2 çocuk annesi Selma Akçay, İbrahim'i sevdiğini ancak ailesinin özürlü diye kendisini red ettiğini belirterek, "İbrahim beni kaçırıp İstanbul'a götürdü. Babam gelip İstanbul'da İbrahim'den şikayetçi oldu. Araya aşiretlerin girmesi ile İbrahim'in ablası benim ağabeyime berdel ile verildi ve sorun çözüldü. Buna rağmen mahkemede dava açıldı. Hem ibrahim'in tekerlekli sandalyeye mahkum olması hem de maddi durumumuz nedeniyle ifade vermeye gidemedik. Bunun üzerine İbrahim'i yakalayıp cezaevine koydular. Ben 2 çocuğum ile ortada kaldım. Yüzde 90 engelli raporu olan birini cezaevine koymak doğru değil. Talimat ile ifadesi alınabilirdi. Perişan olduk" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Satır satır yazdılar! Fenerbahçe'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası ilk paylaşım

Satır satır yazdılar! Fenerbahçe'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası ilk paylaşım

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title