Haberler

Mardin'deki Silahlı Kavga

Ömerli ilçesine bağlı Kayadere köyünde aileler arasında meydana gelen silahlı kavgada hayatını kaybeden 4 kişiden 3'ünün cenazesi defnedildi Güvenlik güçlerince olayların büyümemesi için köyde geniş güvenlik önlemi alındı.

Ömerli ilçesine bağlı Kayadere köyünde aileler arasında meydana gelen silahlı kavgada hayatını kaybeden 4 kişiden 3'ünün cenazesi defnedildi.

Kayadere köyünde dün akşam cami önünde bekleyen vatandaşlara yönelik düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesi Mardin Devlet Hastanesindeki otopsi işleminin ardından ailelerine teslim edildi. Ahmet Budak'ın (77) cenazesi İskenderun'a gönderildi.

Kızıltepe ve Mardin Belediyesine ait cenaze nakil araçlarıyla Kayadere köyü camisine getirilen Fidan (27) ve İzzettin Budak (62) ile Celil Demirkıran'ın (72) cenazeleri kılınan cenaze namazının ardından köydeki aile mezarlığında defnedildi.

Defin sırasında Budak ve Demirkıran ailesinin bazı fertleri fenalık geçirdi.

Geniş güvenlik önleminin alındığı cenaze törenine katılan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile Ömerli Kaymakamı Tekin Erdemir olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Milletvekili Yıldırım, yaptığı açıklamada, Kayadere köyünde bir faciaya tanıklık ettiklerini belirterek, köydeki iki ailenin de korucu olmasına rağmen öldürülen insanların sivil olduğunu savundu.

"Eleştirilmesi gereken koruculuk sistemidir. Devlet bir an önce bu koruculuk sitemini sone erdirmesi gerekir. Koruculuk sisteminin bu topluma getirdiği birşey yok. Yaşanan bunca acılar bu zihniyetin üründür" diyen Yıldırım, koruculuk sistemine karşı olduklarını kaydetti.

Aileler arasındaki gerginliğin seçimlerden bu yana sürdüğünün iddia edildiğine değinen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Seçime girildiğinde karşı taraftan aday çıkmaması mümkün mü? Dünyanın her yerinde karşı taraftan da aday çıkar. Buradan bir çağrı yaparak devletin bu noktadan sonra artık gerçek bir başlangıç yapmasını istiyoruz. Bu suçlular hak ettikleri oranda cezalandırılarak buradaki silahların alınması lazım. Olayda yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyoruz. Böyle acıların bir daha yaşanmasını diliyoruz."

Olayın görgü tanığı Kemal Yüksel, aileler arasındaki husumetin yerel seçimlerde muhtarlık seçimi nedeniyle başladığını belirterek, şöyle dedi:

"Akrabalarımız önce iftar yemeğine gitti. Köy muhtarı Medeni Güven'in yakınları ise aynı saatlerde saldırı için hazırlık yapmış. İftar sonrası yakınlarımız ziyarete gitmek için cami önünde toplandı. Cami önünde iken akrabalarımıza bir kişi silahlı saldırıda bulundu, bazıları ise sopa ile saldırdı."

Köy sakini İzzettin Karatay da seçimden bu yana aileler arasındaki husumetin sürdüğünü, önceki gün gençler arasında yol vermeme nedeniyle çıkan tartışmanın aileler arasında kavgaya dönüştüğünü söyledi.

Caminin önünde bekleyen Budak ailesine Muhtar Güven'in yakınları tarafından silahla ateş açıldığını ileri süren Karatay, saldırıya karşılık verilmesi üzerine 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 27 kişinin yaralandığını kaydetti.

Öte yandan saldırıda yaralananlardan 26 kişinin taburcu edildiği 1 kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişinin emniyetteki ifade verme işleminin devam ettiği bildirildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Bedrettin Yıldırım Ahmet Budak Ömerli Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title