Haberler

Mardin'de Girişimcilik Eğitimi

İŞKUR Mardin İl Müdürlüğü ve Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB), girişimcilik eğitimi verecek.

İŞKUR Mardin İl Müdürlüğü ve Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB), girişimcilik eğitimi verecek.

İŞKUR Müdürü Mehmet Akın ile MESOB Başkanı Doğan Gazan arasında yapılan protokolde 20 Temmuzda başlayacak teorik eğitimler için Kızıltepe ve Artuklu ilçelerinden 100 kişi yararlanacak.

İŞKUR Müdürü Akın, burada yaptığı konuşmada, girişimcilik kursuna katılmaya hak kazanan girişimci adaylarının kursu başarıyla bitirdikten sonra kendi işyerlerini açabileceklerini söyledi.

Bu kapsamda iş planlarına uygun KOSGEB'in 30 bin liralık yeni girişimci desteği hibesine de kavuşabilecekelerini belriten Akın, kursun 12 gün süreceğini, 9 Temmuzda da başvuru süresinin sona ereceğini kaydetti.

MESOB Başkanı Gazan ise, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesini arzu ettikelerini ifad eden Gazan, "Bu kapsamda kuruluşumuz, iş kurmak isteyen tüm gençlere destek vermeye devam edecektir" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akın Kızıltepe Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title