Haberler

Mardin'de Dünya Metroloji Günü Kutlanıyor

Mardin Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, 20 Mayıs Dünya Metoloji Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Mardin Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, 20 Mayıs Dünya Metoloji Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Dünya Metroloji Günü nedeniyle Mardin Karayolları Parkı'nda birçok kurumun katılımıyla ölçüm aletleri standı açıldı. Stantları ziyaret eden vatandaşlara ölçümlerle ilgili bilgi verildi. Ölçüm stantlarının açılışına Mardin Vali Yardımcı Ali İkram Tuna, Metroloji ve Standardizosyon Daire Başkanı Bekir Özgüven, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Bilim Sanayi ve Teknoloji Mardin İl Müdürü Yusuf Çermik, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mustafa Aydın, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan kısa konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek stantlar gezildi. Bu arada stantları gezen vatandaşlara çeşitli hediyeler verildi. Stantları gezen lise öğrencileri, daha önce hiç görmediği aletleri bugün burada gördüklerini ifade etti. Konu ile ilgili açıklama yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Mardin İl Müdürü Yusuf Çermik, Dünya Metroloji Günü'nün her yıl 20 Mayıs'ta kutlandığını hatırlatarak Türkiye'de şuana kadar sadece Kocaeli'de çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade etti. Bakanlık ve il müdürlüğü olarak bunu halka yaymaya karar verdiklerini ve bu yıl 4 ilde Dünya Metroloji Günü'nün kutlandığını aktaran Çermik, Mardin'de 3 ayaklı bir organizasyon düzenlediklerini dile getirdi. Çermik, "Birinci aşamada ortaokul ve lise öğrencileri arasında ödülü resim ve fotoğraf yarışması düzenledik. Karayolları Parkı'nda şuan devam eden ölçü sergisi açtık. Son olarak da yarışmalarda dereceye girenlerin ödülleri verilecek ve konu ile ilgili bilgilendirme konferansımız olacak. Amacımız insanlarımızın bu bilimi de tanımasıdır. Gelecek yıllarda da bu etkinliklerimizi artırarak devam ettirecek. Herkese hayırlı olsun" dedi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Aydın Ali Coşkun Çermik Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title