Haberler

Mardin'de Çerçi Film Film Günleri Düzenlenecek

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından ve Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği organizasyonu ile Mardin ve ilçelerinde 30 Nisan 9 Mayıs tarihleri arasında Çerçi Film Günleri düzenlenecek.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından ve Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği organizasyonu ile Mardin ve ilçelerinde 30 Nisan 9 Mayıs tarihleri arasında Çerçi Film Günleri düzenlenecek.

30 Nisan 9 Mayıs tarihleri arasında Çerçi Film Günleri kapsamında Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından ve Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği organizasyonu ile Mardin ve ilçelerinde konser dinletisi ve film gösterimi gerçekleşecek. Yapılacak çalışmaya ilişkin Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay, belediye meclis toplantı salonunda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Seyfettin Yavuz'un da yer aldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Mardin'in kültürel öneminin gösterilmesinin yanı sıra insanların kaynaşmasına yönelik çalışma yaptıklarını söyledi. İsteklerinin Mardin'in çok yönlü yapısını ve Mardin halkının kültürlerinin kaynaşması için bir kültür ve turizm hamlesi yaptıklarını kaydeden Türk, "Bu şekilde faaliyetlerimizi sürekli hale getirecek bir çalışmaya başladık. Umut ediyoruz ki Mardin'i tüm dünyaya ve Türkiye'ye tanıtacak bir çalışma yapacağız. Biz bu ayda da Mardin'in tanıtılması ve Mardin'in bu çok yönlü yapısını tanıtmak amacıyla çalışmalara başladık. 30 Nisan'da konser ve film gösterimi ile başlayacak olan çalışmamız 9 Mayıs'ta Mardin'de son bulacak. İnanıyoruz ki Mardin'in özelliğini ortaya koyacak bir çalışma ortaya çıkaracağız. Bu konuda daire başkanlarımızla beraber çalışmakta ve bunu zenginleştirmeye çalışacağız. Tabi ki bunların yeterli olmadığını bilmekteyiz. Arap, Süryani ve Ezidi kardeşlerimizin de kültürlerinin de buraya yansıtılmasına yönelik çalışmalarımızı yapacağız. Bu konuda da programlar düzenlenecektir. Bu sadece bir başlangıçtır. Ama inanıyorum ki süreç içinde birinci caddede ki otopark çalışması bittikten sonra biz Mardin'de bunu sürekli hale getirecek çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Türk, sözlerinde Mardin'in bir kültürler şehri olduğunu belirterek, şimdiye kadar kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapılmamasında büyük bir eksiklik olduğunu ifade etti. Mardin'i turizm açısından daha cazip hale getirmek için çalışmalara da hız verdiklerini kaydeden Türk, bu konuda da daire başkanlarının esnaf ve turizmcilerle bir araya gelerek fikir alış verişini yapacaklarını söyledi.

Konuşmasına Mardin'in çok kültürlü ve çok renkli bir şehir olduğunu belirterek başlayan Büyükşehir Eşbaşkanı Februniye Akyol Akay ise bu çalışmayla Mardin'in çok renkliliğini halka duyuracaklarını ve turizmini geliştirmeye yönelik olacağını söyledi. Yönetime gelmeleri ile beraber Mardin halkı ile ilk defa baharı karşıladıklarını belirten Akyol Akay, geçen sürede kurumsallaşmaya yönelik çalışma yaptıklarını ancak artık kültürel faaliyetlere ağırlık vereceklerini aktardı. Akyol Akay, Türkiye ve dünyanın birçok yerinden de film çekimi için Mardin'e gelindiğine dikkat çekerek, "Mardin'in ışığı film çekimi için çok iyi olduğundan dolayı her yerden buraya geliyorlar. Bizlerde düşündük ki neden yereldeki sanatçılarımızı da bu konuda geliştirmeyelim. İşte bunun içinde konserlerin yanı sıra film, kamera, fotoğraf makinesi gibi çalışmaların olduğu bir atölye çalışması da başlattık. Aynı şekilde kısa ve uzun metrajlı film gösterimi yapacağız. Tabi ki bu projeler kapsamında önümüzdeki senelerde daha güçlü bir şekilde çalışacağız" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Türk Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title