Haberler

Mardin // 2 // Ak Partili Yüksel, Mardin'De Ana Dilde Eğitim

"zor, Sancılı Geçecek Ama Bu Değişim Gerçekleşecek"

"ZOR, SANCILI GEÇECEK AMA BU DEĞİŞİM GERÇEKLEŞECEK"

MARDİN'de düzenlenen 'Eğitim Sistemimiz, Sorunlar ve Çözüm Yolları' panele katılan AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt yüksel isim vermeden ana dilde eğitime değindi. Yüksel, "Bunun üstesinden gelmemiz lazım. Açık yüreklilikle oturup konuşup çözmemiz lazım. Çok zor olacak belki sancılı geçecek ama inanıyorum ki bu değişim gerçekleşecek" dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Eğitim Sistemimiz, Sorunlar ve Çözüm Yolları' adlı panele Eski Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Mehmet Sağlam, AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, Vali Hasan Duruer, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay,ile davetliler katıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan AK Parti Mardin Milletvekili Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Yüksel, eğitimdeki başarısızlığın önündeki engellerden birinin eğitimdeki eşitsizliğin kaldırılamamasından kaynaklandığını söyledi. Seçim çalışmaları kapsamında gezdiği köylerde eğitim konusunda karşılaştığı sorunları anlatan Yüksel, şöyle dedi:

"Sorunların tespiti çok önemli. Burada kök sorun olarak belirttiğimiz eşitsizlik sadece eğitimde değil birçok alanda var. Eşitsizliği giderici politikalar ve uygulamalar geliştirmemiz lazım. Fırsat eşitliğini sağlamamız lazım. Zaten eğitimin temel amacı bu fırsat eşitliğini sağlamak için çocuklarımız okula geliyor. Acizane teklifim bu kök sorunu çözmek için eğitimsizliği komplike hale getirmemek için ilk olarak bu sorunu çözmemiz lazım. Çocuklarımız okula değişik ailelerden değişik kültürlerden geliyorlar, bunun için bir çözüm bulmamız lazım. Eğitim sistemimizi biraz basitleştirip eşitlik üzerinde kurmamız lazım. Birden fazla dili konuşmak bugün dünyada çok çok büyük bir avantaj ve herkes buna gıpta ile bakıyor. Ama biz ne yazık ki bu konuda çok başarılı olamıyoruz. Bu avantajı ne yazık ki çocuklarımız okula başladığında dezavantaja çeviriyoruz. Bunun üstesinden gelmemiz lazım. Açık yüreklilikle oturup konuşup çözmemiz lazım. Çok zor olacak belki sancılı geçecek ama inanıyorum ki bu değişim gerçekleşecek. İnanıyorum ki çocuklarımız öğrenecekleri çok dille rekabet edilebilir bir avantajı ileride kullanacaklar"

Milli Eğitim eski Bakanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Başkanı Mehmet Sağlam, Orta Asya ve Avrupa ile Türkiye arasındaki eğitim sorunlarını kıyaslayarak, herşeyin eğitimden geçtiğini, eğitimin bulunmadığı bir yerde cehaletin yeralacağını söyledi. Sağlam, "Herkesin eğitime katkı sağlaması, bir taş koyması lazım.Yeni yeni bir şeyler üretmek gerekir, çalışmalarımız gerekir. Bu yapılacak çalışmalar bizim için bir yol olacak ve bizlerde takip edeceğiz." dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay, eğitimle ilgili sorunu Mardin'de tartışmanın en doğru yer olduğunu söylei. Omay, "Acaba şu anda gördüğümüz eğitim Cumhuriyet'in bize bıraktığı eğitimmidir? Bizlere teslim edilen Cumhuriyet eğitimi yapabildikmi? Bu sorunu Mardin'de tartışmanın tartışmanın en uygun yer olduğu kanaatindeyim. Çünkü Mardin, çok önemli bir yer, dillerin ve dinlerin mozaikliği olduğu yer. Mardin çok önemli bilim adamları yetiştirdi" dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, kendisinin de bir eğitimci olduğunu belirterek, lise mezunu gençlerin üniversite sınavlarında neden başarılı olmamalarını araştırmaları gerektiğini söyledi. Coşkun, "30 yaşına varınca bu gençler hayata küsmemelidir. Daha azimli ve daha istekli bir şekilde hayata atılmaları gerekir. Çünkü biz birçok ülkede bu gibi eğitimlerin var olduğunu gördük. Elinizle bir çarpım cetveli yapınız, birde bilgisayarla çalışın. Aradaki fark, bilsayar dünyanın istenilen her konumunu elde edebilir bir teknolojidir. Ama parmakla çarpım cetveli yaptığınız zaman neler his edebileceğinizi düşünün" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title