Haberler

Marangozcular Sitesi "Biz İşgalci Değiliz"

Güncelleme:

Batman Marangozcular ve Kaynakçılar Sitesi esnafı, kendi alanlarının kendilerine satılmasına itiraz ettiler.

1991 yılında Batman Gültepe Mahallesi mevkiinde Tapu Kadastro müdürlüğü tarafından sınırları belirlenerek Marangozlar ve Kaynakçılar Sitesine tahsis edilen 48 dönümlük alanın 3 dönümlük kısmı, hazine arazisine dahil olan yolun bir bölümünü işgal ettiği gerekçesiyle, Milli Emlak Müdürlüğü tapu vermeyerek, esnaftan 360 bin TL istediği iddia edildi.

SANAYİ ESNAFI "BİZLER BURAYI ZAMANINDA SATIN ALDIK"

Zamanında, esnafların Ankara Milli Emlak Ofisinden kendi imkanlarıyla bizzat satın aldığı ve sınırının da Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından çizildikten sonra etrafı ihata duvarı çekilen arazinin 3 dönümlük kısmına yeri olmayan esnaflara dükkan yapıldığını ifade eden Marangozlar ve Kaynakçılar Sitesi Başkanı Hasan Elgay, "Marangoz ve kaynakçı olarak 190 site esnafı bulunmaktadır. Esnafa yer olmadığı için sitenin yukarı kısmına, yine sınırlarımızın içerisine bazı arkadaşlara dükkan yapıldı ve yol için önemli bir boş alan bıraktık" dedi.

"GİTMEDİĞİMİZ YER KALMADI"

Marangozlar ve Kaynakçılar Sitesi Kurucularından Nedim Taşar da , "Biz bu sorunu çözmek için çalmadık kapı bırakmadık. Belediyeye, Milli Emlak Müdürlüğüne, Valiliğe, Defterdarlık Müdürlüğüne gittik ama sonuç alamadık. En son da Maliye Bakanımıza durumu izah ettik, Bakan bize, '76 milyon insanın hakkını size yedirmem' dedi. Sanki biz hak mı talep etmişiz? Bu onun memurlarının suçudur. Biz Sanayiyiz şahıs değiliz. Dünyanın her yerinde olan sanayi yerleri, devlete ait hazine arazilerinin sanayicilere hibe ettiği yerlerdir. Sanayi sitemizin krokisi, rezerve alanı mevcuttur. Biz Ankara Emlak ofisinden kendi paramızla bu alanı satın aldık. Devlet teşvik ettiği halde ve yatırımcılar gelsin onlara arazi tahsis edelim diyor, ama kurulu olan sanayiye sahip çıkılmıyor" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Gültepe Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title