Haberler

Manyaslı Çiftçiler, Kuşlarla Mücadele İçin "Kuşkaçıran"I Kullanıyor

Manyas'ta bazı çiftçiler, arazilerinde zarara yol açan kuşlarla mücadele amacıyla "Kuşkaçıran" adlı düzeneği kullanıyor.

Manyas'ta bazı çiftçiler, arazilerinde zarara yol açan kuşlarla mücadele amacıyla "Kuşkaçıran" adlı düzeneği kullanıyor.

Üreticilerden Hasan Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle çeltik, mısır ve fasulye ekili tarlalara zarar veren ve bölgede Çingencik olarak bilinen kuşlarla mücadele etmek için piknik tüpüne bağlı çalışan düzeneği kullandıklarını bildirdi.

Tarlalarının kenarına kurdukları bu düzenekle 5 dakikalık aralıklara gazın manyetoyla buluşması sonucu patlayan cihazın, kuşların tarladan kaçmasını sağladığını belirten Uysal, "Daha önce çeşitli yöntemler denedik. Tarlanın kenarında teneke çaldık, rafya bağlayarak ses çıkarmasını sağladık ama bunlar pek etkili olamadı. Biz de piknik tüpüne bağlı olarak bir düzenek kurduk. Sabah ve akşam saatlerinde tarlalarımıza konan yüzlerce kuşa karşı bu yöntemle mücadele ediyoruz ve başarılı olduk" ifadesini kullandı. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Uysal Manyas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title