Haberler

Mantar Yetiştiriciliği Kursiyerleri Tarım Fuarında

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Mantar Yetiştiriciliği kursiyerleri, 12.Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı'nı gezdi.

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Mantar Yetiştiriciliği kursiyerleri, 12. Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı'nı gezdi.

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi, mantar yetiştiriciliği kursiyerleri, Tarım sektöründe üretici ile alıcıların buluşturan 12. Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı'nda fidecilik, örtü altı sebzecilik, modern meyvecilik, sera teknolojileri, sulama sistemleri, bitki besleme, bitki koruma, projelendirme ve ambalajlama alanlarıyla ilgili statları incelediler.

Mantar yetiştiriciliği kursu öğretmeni Ziraat Mühendisi Okan Haluk Çalışkan, mantar yetiştiricisi 25 kursiyer ile fuarı yerinde ziyaret ettiklerini kaydetti. Fuarda kursiyerlerin gelişen ve değişen yeni bilgi ve teknolojileri yakından takip etme şansı bulduklarını ifade eden Çalışkan, "Fuar ziyareti sayesinde aynı zamanda çiftçi olan kursiyerlerimiz sergilenen tarımsal makineleri yerinde görüp firma temsilcileriyle birebir karşılıklı görüş alış verişinde bulundu. Ayrıca fuar merkezinde sergilenen ve yakından görmüş oldukları bu gelişme karşısında mantar üreticilerinde bir farkındalık bilinci oluştu" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Topay, İş-Kur iş birliği ile açılan mantar yetiştiriciliği kursuna katılan kursiyerlerin tarımsal girdi ihtiyaçlarını temin etmeleri ve çeşitli bağlantılar kurmalarına vesile olmak amacıyla fuara gezi düzenlediklerini ifade etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Korkuteli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title