Haberler

Manisalılar Demokrasi Nöbetini Sürdürüyor

Manisa Güç Birliği Platformu, Manolya Meydanında 5 gündür aralıksız süren Demokrasi nöbetine katılarak Hükümete karşı yapılan darbe girişimine hayır dediler.

Manisa Güç Birliği Platformu, Manolya Meydanında 5 gündür aralıksız süren Demokrasi nöbetine katılarak Hükümete karşı yapılan darbe girişimine hayır dediler. 15 Temmuz Cuma gecesinden beri süren demokrasi nöbetine her gece binlerce vatandaş büyük bir coşkuyla katılıyor.

15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan ve başarısız olan Darbe girişimi sonrasında tüm Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da da halkı sokaklara döktü. Şehzadeler Belediyesinin öncülüğünde Manolya Meydanında 5 gecedir düzenlenen Demokrasi nöbetine geçtiğimiz akşam, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Oda, Sendika, Sivil Toplum kuruluşu Başkanları ve üyeleri ile binlerce vatandaş katıldı. 5. gününde düzenlenen Demokrasi nöbetine katılan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Manisa Ticaret Borsası, Manisa Ziraat Odası ve Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneğinin oluşturduğu "Güç Birliği Platformu" iş dünyası olarak darbeye karşı olduklarını ifade ettiler.

Platform adına açıklama yapan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter "15 Temmuz gecesi milletimiz ve kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, genel merkezlerimiz vasıtasıyla ilk anda tepkimizi ortaya koyduk. Hiç kimsenin, eskiden olduğu gibi ülkemizin huzur ve refahını silah zoruyla ortadan kaldırmaya ve milletin yetkisini hiçe saymaya gücü yetmeyecektir. Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Tüm dünyaya kendini kanıtlamış Türkiye Cumhuriyeti Devletini ele geçirmek amacıyla, silahla halkımızı sindirmeye çalışmak, vatan evlatlarını devletin silahıyla şehit etmek ancak ve ancak hainlerin kalkışabileceği bir teşebbüstür. Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Güç Birliği adına, birlik ve beraberliğimizin devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

"Darbeciler bu milletin gücünü hesap edemediler"

Belediye Meclis üyeleri ve Belediye Başkan Yardımcıları ile sahneye çıkarak bir konuşma yapan Başkan Çelik, "Bir onur nöbeti olan, Demokrasi nöbeti olan, meydanlara sahip çıkma nöbetine bugünde hoş geldiniz sefalar getirdiniz. 4 gecedir sizlerle birlikte meydanlardayız. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz gecesi alçakça bir saldırıya maruz kaldık. İlk etapta neler olduğunu anlamaya çalıştık. İlk gelen haberlerde Asker Boğaz Köprüsünü kapattı diye. Bizler bir terör şüphesi nedeni ile bunu yapıldığını düşündük. Ülkede yeni seçilmiş bir iktidar var, halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı var, ülke çağ atlamış, bölgesinde söz sahibi bir ülke, Dünyada sözü geçen bir ülke olmuş, bu çağda darbe olacağına ihtimal vermedik. Saatler ilerledikçe, savaş uçaklarının TBMM'yi, Emniyet Müdürlüğünü bombalaması, Helikopterlerden masum sivillerin üzere ateş açılması, demokratik tepki olarak sokağa çıkan halkın üzerine milletin ödediği vergilerle alınana silahlarla ateş açılması ve genç bedenlerin cansız görüntülerini görünce dedik ki alçak bir darbe girişimi ile karşı karşıyayız. Ama zaman geçtikçe gördük ki bu ülkenin başına büyük bir bela olan, kökü Amerika' da olan Fetullahçı terör örgütünün bulduğu yandaşları ile giriştiği haince bir saldırı olduğunu anladık. Onlar darbeye kalkıştıklarında bulduğumuz yandaşlarla halkın oyları ile seçilmiş olan hükümeti yıkar, bu ülkeyi Amerika'nın ve İsrail'in uşağı ve hizmetçisi haline getiririz dediler. Ama bu milletin gücünü hesap edemediler. Halkın cesaretini, kurşun yağmuruna karşı kaçmayıp dimdik duran bu necip milleti hesap edemediler ve hamd olsun ki amaçlarına ulaşamadılar. İnternet sitelerinde ve televizyonlardan cep telefonlarından çekilmiş olan görüntüleri gördükçe içimiz yanıyor ve Fetullahçı terör örgütüne olan nefretimizi daha da arttırıyor. Ama en önemlisi de Tanklara karşı duran meydanlardan çekilmeyen Anadolu insanını gördükçe göğsümüz kabarıyor" dedi.

"Bu millet kahramanlığıyla onları ezdi"

Türk Milletinin vatanına ve demokrasisine sahip çıkması gerektiğini ifade eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi "Bütün mücahitler burada. Ülkeme göz dikeni ez diyor ya. Ülkemize göz diken bu hainleri ezecek miyiz? Bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Pennsylvania'dan icazet alıp, Amerikan emperyalistleriyle işbirliği yapıp, Türkiye'nin tarihten aldığı güçle yeniden dirilişini hazmedemeyenler neler tezgahladı ve neler yapmaya çalıştı hepiniz gördünüz. Bu millet kahramanlığıyla onları ezdi. Türkiye'nin her yerinde halk ayakta. Türkiye'nin büyük yürüyüşüne karşı yapılan komplolara halkımız izin vermedi ve vermeyecek. Bizim medeniyetimiz tarihe şan ve şerefle yazılmış bir medeniyet. Biz o tarihi yazanların torunlarıyız. Şimdi bu yüce ve kutlu millet yeniden ayağa kalkıyor. Buna engel olmak istiyorlar. Olayın aslı budur. Bunlara izin vermeyeceğiz. Bu millet tekrardan ayağa kalkıyor. Ülkesi için ayağa kalkmış bu gençliğe birileri laf atmaya çalışıyor. Birileri halkın bu kutlu yürüyüşüne ve bu ayağa kalkışına kulp bulmaya kalkışıyor. Bu bir eğlence değil. Bu milletin ayağa kalkmasıdır. Bu milletin vatanına, devletine, demokrasisine ve geleceğine sahip çıkmasıdır. Birileri burada eğlence yapıldığını söylüyor. Milletin meclisi bombalanırken, halkına saldırılırken, Cumhurbaşkanına saldırılırken, milletin haremi iffetine saldırılırken, sen neredesin be ey gafil. İşte halk burada. Kimse bu millete diz çöktüremez" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Faruk Çelik Mehmet Çerçi Yunusemre Yerel Haberler

title