Haberler

Manisa'ya Yeni Baraj İçin İlk Adım Atıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nden, gelişen Manisa’nın ihtiyaçlarını karşılamak adına inşa etmeyi planladığı içme suyu barajlarında ilk adım atıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nden, gelişen Manisa'nın ihtiyaçlarını karşılamak adına inşa etmeyi planladığı içme suyu barajlarında ilk adım atıldı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile ortak olarak yapılacak projelerin ilk toplantısı gerçekleştirilirken, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, projelerin Manisa için bir ilk olduğunun altını çizdi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, yoğunlaşan nüfusa göre artan su ihtiyacını karşılamak için önemli bir adım atıyor. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ bir yandan su kalitesinin artırılması, diğer yandan da Gediz ve Bakırçay Havzası'nın temizlenmesi yönünde yatırımlar gerçekleştiriyor. Küresel ısınmanın meydana getirdiği etkilerin başında gelen susuzluk tehlikesine karşı yeni su kaynakları oluşturma planlarını yapan MASKİ, Manisa'ya içme suyu barajları kazandırmanın çalışmalarına başladı. Bu amaçla başlanılan çalışmalarda, DSİ Genel Müdürlüğü'nce, Manisa il sınırlarında yapılması planlanan ve içme suyu temin edilmesi için hayata geçirilecek projede ilk toplantı yapıldı.

Toplantıya MASKİ adına, Genel Müdür Yakup Koç, Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Projeler Daire Başkanı Bircan Kaynak ve Projeler Dairesi Şube Müdürü Bekir Özenç katıldı. DSİ adına ise Bölge Müdür Yardımcısı Abdulkasım Sarımehmet, İçmesuyu ve Atıksu Şube Müdürü Atilla Hakan Özel ve Planlama Şube Müdürü Özgür Ulusoy katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda, Manisa Merkez ve ilçelerine yapılacak olan barajlardan içme suyu temin edilmesine yönelik planlamalar konuşuldu. Bu projeyle MASKİ, doğal kaynak sularından maksimum derecede faydalanmak için yüzeysel suları da toplayacak. Projenin bir masterplan çerçevesinde Gediz Havzası'ndaki içme suyu teminine yönelik çalışmalar DSİ tarafından yürütülürken, toplantıların belirli aralıklarla yapılması yönünde karara varılmasının ardından görüşme sona erdi.

İLİMİZ İÇİN BİR İLK OLACAK

MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, DSİ yetkilileri ile gerçekleştirilen toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Genel Müdür Yakup Koç, belirli aralıklarla bu toplantıların devam edeceğine yönelik ortak bir karar aldıklarını, bir sonraki toplantıda altyapı çalışmalarının yapılmasına yönelik bilgi ve belgelerin düzenlenmesine göre karar alınmasının ardından toplantının sona erdiğini söyledi. Koç, "İdare olarak önemli ve büyük yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımıza daha sağlıklı içme suyu temin etmek ve ilimizde su sıkıntısı yaşamamak içme suyu baraj projemiz var. Projede DSİ ile ortak bir çalışma gerçekleştireceğiz. 17 ilçemizde bu projeden faydalanacak. Hemşehrilerimizin hak ettiği hizmetleri birer hayata geçiriyoruz ve geçirmeye devam edeceğiz. Projemizle birlikte, ilimiz uzun yıllar su sıkıntısı yaşamayacak. Bu önemli proje aynı zamanda ilimiz için bir ilk olacak. Bu sayede vatandaşlarımıza daha sağlıklı içme suyu temin etmiş olacağız" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title