Haberler

Manisa'dan Kısa Kısa

Yunusemre Kaymakamı Topal, yapımı devam eden TOBB Manisa Bülent Koşmaz Fen Lisesi'ndeki çalışmaları inceledi.

Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, yapımı devam eden TOBB Manisa Bülent Koşmaz Fen Lisesi'ndeki çalışmaları inceledi.

Topal, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Manisa'ya kazandırılacak olan ve oda eski başkanı merhum Bülent Koşmaz'ın adını taşıyan Fen Lisesi yapım çalışmalarını yerinde inceledi. İnceleme gezisinde Topal'a Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Coşkun ile Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap eşlik etti.

Muradiye'de yapımı süren okulun inşaat alanında incelemelerde bulunan Kaymakam Topal başkanlığındaki heyet, TOBB adına inşaatın kontrolörlüğünü yapan Ali Naki Dedeoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İnceleme gezisinin ardından açıklama yapan Kaymakam Topal, okul binası ve spor salonunun bodrum ve zemin kat kaba inşaatı tamamlandığını, birinci kat çalışmalarının sürdüğünü belirterek yurt binasında da bodrum kat çalışmalarının tamamlandığı bilgisini verdi.

Topal, 20 bin metrekare arsa üzerinde 16 derslik, 200 kişilik öğrenci pansiyonu ve spor salonu bulunan TOBB Manisa Bülent Koşmaz Fen Lisesi'nin 2015-2016 eğitim öğretim yılında hizmete açılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

- Büyükşehir Belediyesi'nden 111 mezarlığa bakım

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, il genelinde 111 mezarlıkta bakım ve temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Serpil Aykurt, çalışmaların, mezarlıkların manevi duygulara yakışır hale getirilmesi için yapıldığını belirtti.

İl genelinde çok sayıda vatandaştan mezarlıkların bakımları ile ilgili talepler aldıklarını ifade eden Aykurt, "Bu doğrultuda vatandaşlarımızın talepleri, ilçe koordinatörlerimizin ve daire başkanlığımıza bağlı ekiplerin tespitleri doğrultusunda mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

-Turgutlu'da askıda ekmek kampanyası

Turgutlu ilçesinin Subaşı Mahallesi Çamlıca yolu üzerindeki bir ekmek fırını sahibi kardeşler, ihtiyaç sahibi aileler yararına fırınında "Askıda Ekmek Projesi" başlattı.

Kampanyayı ihtiyaç sahibi vatandaşlar için başlattıklarını belirter Yüksel ve Yücel Dağ kardeşler, "İstanbul'da gördüğümüz bu uygulamayı kendi işletmemizde de proje olarak hayata geçirdik. Turgutlulu hemşehrilerimize de sosyal sorumluluğu kendine bilinç edinen tüm hemşehrilerimize de 'bir ekmek de siz paylaşın' diye hayrı tavsiye ediyoruz" diye konuştular.

Proje başlamasıyla birlikte askıdaki ekmek sayısının 100'e ulaştığını kaydeden Dağ, elektronik pano sayesinde hem hayırseverlerin hem de ihtiyaç sahiplerinin fırındaki askıdaki ekmek sayısını anında görebildiğini vurguladı.

Başkandan, sosyal medyadan mesaj gönderen aileye ziyaret

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, belediyenin "Hoşgeldin Bebek Projesi" kapsamında kendisine sosyal medya üzerinden ulaşarak evine davet eden Türkili ailesini ziyaret etti.

Belediye olarak hayata geçirdikleri "Hoşgeldin Bebek Projesi" kapsamında çok sayıda ailenin sevincine ortak olduklarını anlatan Çelik, proje kapsamında Şehzadeler ilçesinde dünyaya gelen yaklaşık 350 bebeğin evinde ziyaret edilerek, çeşitli hediyeler takdim edildiğini söyledi.

Kendisine sosyal medya üzerinden davet gönderen aileyi eşi Tülin Çelik ile birlikte ziyaret eden Çelik, "Bebeğimize hoş geldin demek için buradayız. Ailenin mutluluğunu paylaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Allah bebeğimize sağlık versin, uzun ömürlü olsun inşallah" diye konuştu.

Bebek dostu ADSM

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, Ağız Diş Sağlığı Merkezleri kategorisinde Manisa'da ilk, Türkiye'de ise ikinci olarak "'Bebek Dostu Hastane" ünvanının Manisa Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ne kazandırıldığını açıkladı.

"Bebek Dostu Hastane" belgesi Genel Sekreter Türkyılmaz'a teslim edildi.

Türkyılmaz, kısa süre içerisinde diğer ağız ve diş sağlığı merkezlerinde de bu uygulamaya geçeceklerini ifade etti. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Bülent Koşmaz Yüksel Topal Yunusemre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title