Haberler

Manisa'da Şehit Yakınlarına Devlet Övünç Madalyası...

Manisa'da Şehit Yakınlarına Övünç Madalyalarının Verdiği Törende Duygulu Anlar Yaşandı. Vali Refik Arslan Öztürk'ün de Aralarında Bulunduğu Protokol ve Katılımcılar, Şehit Yakınlarının Acılarına Ortak Olarak Gözyaşlarına Hakim Olamadılar.

Manisa'da şehit yakınlarına övünç madalyalarının verdiği törende duygulu anlar yaşandı. Vali Refik Arslan Öztürk'ün de aralarında bulunduğu protokol ve katılımcılar, şehit yakınlarının acılarına ortak olarak gözyaşlarına hakim olamadılar.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in talimatı, İç İşleri Bakanlığı'nın 20 Haziran 2006 tarihinde yayımladığı genelge ile vatan uğruna şehit düşen ailelere verilmesi öngörülen 'Devlet Övünç Madalyaları' dağıtım töreni Manisa Valiliği 75. Yıl Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk, eşi Necla Öztürk, Tugay komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, Belediye Başkan Vekili Can Mercül ve eşi Aysun Mercül ve şehit yakınları katıldı.

Törende, 11 Mayıs 2006 yılında Hakkari Çukurca'da şehit düşen Manisalı Şehit Jandarma Başçavuş Timuçin Aladağ ile 15 Eylül 2005'de Hakkari Şemdinli'de şehit olan Uzman Başçavuş Emrah Akman'ın ailelerinin acılarına ortak olan protokol ve diğer katılımcıların tamamı gözyaşlarını tutamadı. Başta şehitlerin yakınları olmak üzere Vali Refik Arslan Öztürk'ün eşi Necla Öztürk, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü ile Belediye Başkan Vekili Can Mercül'ün eşi Aysun Mercül kendilerini tutamayarak ağladılar.

Törende bir konuşma yapan Vali Refik Arslan Öztürk aileleri teselli ederek, "Vatan için hepimiz ölürüz. Onların gösterdikleri sorumluluk, fedakarlık ve feragatı keşke her daim bizler de gösterebilseydik. Ben her iki şehidimizin cenazesine de katıldım ve siz ailelerin dik başını gördüm, sizlerle gururlandım. Tören sonrası ise valilik konutunun bahçesine şehitlerimiz adına iki çınar ağacı diktim. İsimlerini de Emrah ile Timuçin koydum. Ağaçtan faydalanan kuşlar, böcekler o şehitlere dua etsinler istedim. Onun için sizler hiç üzülmeyin. Ama benim anlatmak istediğim şudur ki Eğer şehitlerimiz düşmanla savaşarak ölselerdi bunu normal karşılardık. Ama ne yazık ki yüzyıllardır beraber yaşadığımız ve har fırsatta kardeş olduğumuzu söylediğimiz insanların ihanetleri sonucunda öldürülmelerini içimize sindiremiyoruz. Biz her zaman sabır sabır diyoruz ama kardeş bildiğimiz insanlar ihanetlerine devam ediyorlar" dedi.

Tugay komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu ise konuşmasında, "Sizin evlatlarınız sayesinde bizler bugün buradayız. Sizler eli öpülesi insanlarsınız. Oğullarınızda emin olun ki sizlerle gurur duyuyorlar" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Manisalı Şehit Jandarma Başçavuş Timuçin Aladağ'ın övünç madalyasını babası Recep Aladağ Vali Refik Arslan Öztürk'ten alırken, Uzman Çavuş Emrah Akman'ın madalyasını da babası Hüseyin Akman aldı.

(ÖA-YK)

16.03.2007 18:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title